11-02-2017 RWA – Reeuwijk

Danique Wedstrijdverslagen

Na de afgelopen vier wedstrijden gewonnen te hebben, mocht Reeuwijk het gaan proberen uit tegen RWA. De ploeg uit Rhoon is de ongeslagen nummer 1 van de poule en stevent zo af op een glorieus kampioenschap. Na opgelopen te hebben en een minuut stilte te hebben gehouden voor een overledene aan de kant van RWA begon de pot. Al gauw werd duidelijk dat de thuisploeg niet van plan was de ongeslagen status te verliezen. Hoewel het Reeuwijkse vlaggenschip de eerste paar minuten kon aanhaken, ging RWA er al gauw overheen. Ze hadden een hoger schotpercentage van afstand en hadden meer rebounds. Dit leidde tot een 18-7 ruststand. Na de rust was duidelijk dat de wedstrijd was gespeeld. De thuisploeg liet de teugels iets vieren en Reeuwijk kreeg ietsje meer grip op de wedstrijd. Desalniettemin bleven de tegenstanders scoren en liepen ze verder uit. Dit resulteerde in een 29-15 eindstand. Alhoewel Reeuwijk duidelijk geen degradatieklant is, was RWA gewoon te sterk. Aanstaande zaterdag wacht KOAG thuis, een ploeg waartegen Reeuwijk nog wat goed te maken heeft na de het gelijkspel in Krimpen voor de kerst. Komt dat zien!