Reeuwijk 2 ongeslagen het nieuwe jaar in

Danique Wedstrijdverslagen

Na vorig jaar in de zaal te zijn gepromoveerd naar de tweede klasse met een miniem verschil op de nummer 2 van de 3e klasse-poule, is de verwachting dat dit een seizoen van handhaven zou moeten zijn voor Reeuwijk 2. Reeuwijk 2 heeft een zeer goede eerste veldhelft gespeeld en verrassend bovenin meegedraaid in de 2e klasse.

In de zaal spelen we in een poule met enkele bekende ploegen, zoals onze buren uit Waddinxveen en Bodegraven. De verwachting vooraf is dat Reeuwijk 2 in de middenmoot zal eindigen samen met SDO 3, Korbis en Vriendenschaar. KOAG en WION zijn de favorieten. Tempo 4 en Excelsior 4 zijn de mindere ploegen in deze poule. De oefenwedstrijden van de zaal verliepen op zich goed. Tegen een ervaren Tempo 3 (1e klasse) werd ondanks goed spel kansloos verloren en van GKV 2 werd nipt gewonnen in een aanvallend redelijke, maar verdedigend mindere wedstrijd.

De eerste wedstrijd van het seizoen is tegen Excelsior 4. Excelsior 4 is een jonge, zeer onervaren ploeg. Deze hadden vooral in de eerste helft moeite met het dynamische spel van Reeuwijk 2. Deze eerste helft was aanvallend van een zeer hoog niveau. De afronding werd op de juiste momenten gepakt en de aanvallen waren daardoor lang en zeer goed verzorgd. De ruststand was daardoor al 17-8. De tweede helft was juist verdedigend de sterkste helft van Reeuwijk 2 dit seizoen. Dit kwam vooral doordat een vak haperde te scoren en een echte monsterscore uitbleef. De eindstand werd 28-11 in het voordeel van Reeuwijk. STAND: 1. Reeuwijk 2 1-2 28-11, 2. SDO 3 1-2 21-18, 3 WION 2 1-2 16-15, 4. Vriendenschaar 2 1-1 11-11, 5. KOAG 2 1-1 11-11, 6. Tempo 4 1-0 15-16, 7. Korbis 2 1-0 18-21 en 8. Excelsior 4 1-0 11-28.

In het tweede weekend zou een echte test komen hoe Reeuwijk 2 er echt voorstaat tegen KOAG 2 uit Krimpen aan den IJssel. Deze ploeg speelt op het veld 1e klasse en doet het daar naar behoren. Uit bij Vriendenschaar had deze ploeg al een puntje laten liggen. Reeuwijk 2 begon met enorm veel ontzag voor de tegenstander en stond in no-time 7-1 achter tegen deze sterke ploeg. Na het matige begin moest Reeuwijk uit een ander vaatje gaan tappen. Op gelukkige wijze scoorden we uit een klutssituatie 7-2 en een van de eerste geslaagde aanvallen zorgde voor de 7-3. Hierna begon het door hard knokken van Reeuwijkse zijde enigszins te lopen en werd het gat bij de rust tot 1 puntje gebracht, 10-9, nog in het voordeel van KOAG 2. Na de rust waren de eerste goals aan Reeuwijkse zijde en kwam Reeuwijk 2 punten voor 10-12. Deze voorsprong heeft Reeuwijk tot 14-14 kunnen vasthouden. Vooral doordat er verkeerde keuzes werden gemaakt bij een beperkte voorsprong. KOAG kreeg het geloof langzaam terug voor een goede afloop. Gelukkig kwam het slotakkoord van Reeuwijk 2 met twee goed uitgespeelde aanvallen, waarbij vooral de lange aanval bij de 14-15 voorsprong zeer belangrijk was en uiteindelijk de 14-16 erin viel. De laatste 2 minuten waren voor de Reeuwijkers alsnog billen knijpen, maar de voorsprong van 2 punten was voldoende. STAND: 1. Reeuwijk 2 2-4 44-25, 2. WION 2 2-4 32-29, 3. Vriendenschaar 2 2-3 33-26, 4. SDO 3 2-2 35-34, 5. Korbis 2 2-2 37-39, 6. KOAG 2 2-1 25-27, 7. Tempo 4 2-0 33-35 en 8. Excelsior 4 2-0 26-50.

In de derde ronde stond de derby tegen Vriendenschaar 2 op het programma. In de laatste veldwedstrijd hebben de Reeuwijkers voor het eerst in jaren gewonnen van Vriendenschaar op eigen veld. In een afgeladen Meerkoet mochten de selecties elkaar opnieuw bestrijden. Waar het op het veld een close call was, was het in de zaal een afgetekende Reeuwijkse overwinning. Vanuit Reeuwijkse zijde werd er zeer sterk verdedigd en Vriendenschaar had er veel moeite mee. Het dynamische spelletje van Reeuwijk werd niet optimaal uitgevoerd, maar Vriendenschaar had er wel zeer veel moeite mee. Vriendenschaar kon alleen de eerste helft met Reeuwijk meekomen, maar de strijd brak op een gegeven moment bij de Bodegravers. Hierdoor kon Reeuwijk nog vrij eenvoudig uitlopen naar een terechte 18-12 overwinning. De verworven koppositie is deze week nogmaals verlengd. STAND: 1. Reeuwijk 2 3-6 62-37, 2. WION 2 3-6 58-41, 3. SDO 3 3-4 59-49, 4. KOAG 2 3-3 46-40, 5. Vriendenschaar 2 3-3 45-44, 6. Korbis 2 3-2 50-60, 7. Tempo 4 3-0 48-59 en 8. Excelsior 4 3-0 38-76

De vierde ronde moest Reeuwijk op bezoek in de Limeshallen in Alphen aan den Rijn. Hiervan heeft de schrijver helaas te veel op de roze wolk gezeten en veel vergeten van deze wedstrijd. In de huize des schrijvers is net een lief klein mannetje geboren. Reeuwijk startte de wedstrijd zeer moeizaam. Tempo nam brutaal de leiding in de wedstrijd. Tot 7-7 bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Vlak voor de rust kon Reeuwijk een eerste tussensprint inzetten en uitlopen tot een verschil van 5 punten. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Excelsior konden we wel door blijven korfballen. 15 minuten voor tijd mocht ik als kersverse vader nog een paar minuutjes meeballen. Mijn enige schot was trefzeker. Vanaf halverwege de eerste helft tot het einde toe hebben we een van de sterkste prestaties dit seizoen kunnen neerzetten. Dit resulteerde in een knappe 16-27 overwinning tegen Tempo. Als het eerste deel van de wedstrijd niet zo matig was geweest van onze zijde, of zo sterk van Tempo, had het een monsterscore kunnen worden. De koppositie hebben we deze week ook weer met verve verdedigd. STAND: 1. Reeuwijk 2 4-8 89-53, 2. WION 2 4-8 78-57, 3. KOAG 2 4-5 69-52, 4. Vriendenschaar 2 4-5 59-57, 5. SDO 3 4-4 72-63, 6. Korbis 2 4-2 66-80, 7. Tempo 4 4-0 64-86 en 8. Excelsior 4 4-0 50-99.

Door een verbouwing van sporthal de Meerkoet in Reeuwijk moesten we helaas uitwijken naar de sfeerloze 2e hal van de Mammoet in Gouda. In Gouda mochten we aantreden tegen de wit-blauwen uit Waddinxveen. Op het veld had Reeuwijk 2 in de slotminuten de overwinning behaald met zeer veel moeite na een ruime voorsprong te hebben weggegeven. Het verschil tussen Reeuwijk en Korbis deze wedstrijd was groter. Het Reeuwijkse scorende collectief tegen Bart Nuijten op schot (broertje van Coen). Dit was achteraf het grote verschil in de wedstrijd. Korbis had veel meer moeite met het vinden van de korf als Reeuwijk. Reeuwijk was in staat over bijna alle schijven te kunnen scoren. Reeuwijk liep langzaam maar zeker uit. De overwinning is in deze wedstrijd eigenlijk niet in gevaar geweest. Het was een redelijk tot goede wedstrijd van Reeuwijk, maar verdedigend werden er te veel foutjes gemaakt. De overwinning van 22-17 was zeer terecht. Dus wij hebben ook de buren van Korbis kunnen verslaan en staan derhalve bovenaan. STAND: 1. Reeuwijk 2 5-10 111-70, 2. WION 2 5-8 93-73, 3. KOAG 2 5-7 93-66, 4. Vriendenschaar 2 5-7 75-72, 5. SDO 3 5-6 100-74, 6. Korbis 2 5-2 83-102, 7. Tempo 4 5-0 78-110 en 8. Excelsior 4 5-0 61-127.

De laatste wedstrijd van het jaar 2017 is voor Reeuwijk 2 in Kamerik tegen het onbekende SDO 3. SDO 3 heeft in de voorgaande weken laten zien makkelijk te kunnen scoren en ongeveer een gelijk aantal tegendoelpunten te krijgen als Reeuwijk 2. Dus het kan een moeilijke wedstrijd worden. De Reeuwijkers starten de wedstrijd zeer scherp en komen binnen enkele minuten op 0-2 voor. Met dezelfde snelheid schiet het team uit Kamerik de 1-2 en 2-2 binnen. Hierna ontspint zich een zeer onsportief gevecht onder leiding van een zeer zwak leidende arbiter. Gelukkig laat Reeuwijk zich niet uit het veld slaan door het soms fysieke geweld van SDO Kamerik. Bij rust staat een pupillen tussenstand op het bord van 6-7 in het voordeel van de Reeuwijkers. SDO werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds onsportiever. Gelukkig had de scheidsrechter dit door en de meeste twijfelachtige situaties werden in het voordeel van de Reeuwijkers beslist. Gelukkig bleef Reeuwijk continu aan de goede kant van de score. Deze korfbal (????)-wedstrijd eindigde in 11-14 in ons voordeel. Vanuit Kamerikse zijde liepen de frustraties zeer hoog op dit leidde tot enkele werkelijk schandalige overtredingen, zoals bijvoorbeeld het twee handen in de rug duwen bij doorloper, een speler torpederen bij een vrije bal en een knappe ippon bij het uitverdedigen. Al deze situaties moeten eigenlijk bestraft worden met al dan niet een gele of een rode kaart. Dit hoort in mijn ogen niet in een korfbalwedstrijd thuis. Maar het belangrijkste is dat de punten voor de Reeuwijkers zijn. Reeuwijk 2 staat na deze wedstrijd zelfs 3 punten los van de concurrentie en kan fijn het nieuwe jaar in gaan.

STAND:

1. Reeuwijk 2                         6 6 0 0   12           125-81 (+44)
  2. KOAG 2                                6 4 1 1 9             115-84 (+31)
  3. WION 2                                6 4 0 2   8             111-95 (+16)
  4. Vriendenschaar 2            6 3 1 2   7             87-86 (+1)
  5. SDO 3 (K)                            6 3 0 3   6             111-88 (+23)
  6. Korbis 2                               6 2 0 4   4             112-112 (0)
  7. Tempo 4                              6 1 0 5   2             92-122 (-30)
  8. Excelsior 4                          6 0 0 6   0             71-156 (-85)

Reeuwijk 2 wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. En we hopen iedereen 6 januari 2018 in de Meerkoet te kunnen verwelkomen met de kraker tegen WION 2 op het programma. Hierop aansluitend kunnen we met elkaar een glaasje champagne/wijn of bier heffen op het nieuwe jaar en mogelijk de eerste overwinning van de selectie in het nieuwe jaar.