Reeuwijk – Vriendenschaar

Danique Wedstrijdverslagen

Zaterdag 14 oktober kwamen onze noorderburen op bezoek voor de derby Reeuwijk – Vriendenschaar. Een belangrijke pot, tevens omdat de twee teams elkaar weinig ontlopen op de ranglijst. In de twee laatste edities twee jaar geleden was Vriendenschaar telkens de sterkste, maar het werd gauw duidelijk dat men in Reeuwijk in de tussentijd niet heeft stilgezeten. Het nieuwe eerste aanvalsvak had twee aanvallen nodig voor twee doelpunten en deze voorsprong werd hierna niet meer uit handen gegeven. Met name in de beginfase was de verdedigende druk die zo is geoefend onder trainer Mark-Peter teveel voor de tegenpartij. De druk in het voorveld is gestegen en er wordt beter voorverdedigd. Vriendenschaar wist hierdoor maar 3 keer te scoren in de eerste helft. Hoewel Reeuwijk tegenwoordig bekend staat om dynamisch korfbal, lieten ze in deze wedstrijd zien met hun lengte nog steeds statisch te kunnen rebounden als er te weinig dynamisch wordt gerebound. Dit bracht het eerste aanvalsvak aan het einde van de eerste helft over het dode punt heen. In de rust stond het 10-3 voor Reeuwijk en kon men alleen maar tevreden zijn. Het wedstrijdbeeld veranderde amper in de tweede helft. Vriendenschaar kon maar geen grip op Reeuwijk krijgen. Aan het einde werd er nog wat gewisseld bij Reeuwijk. Men liet de teugels iets vieren verdedigend, maar de pot was dan ook allang gespeeld. Dit alles resulteerde in een 25-14 overwinning voor Reeuwijk en een stabielere positie op de ranglijst in de middenmoot. Misschien niet helemaal wat verwacht werd van te voren, maar beter worden is een proces. De selectie van Reeuwijk gaat met vertrouwen het zaalseizoen tegemoet.