Vriendenschaar – Reeuwijk

Danique Wedstrijdverslagen

In een goed gevulde sporthal waar de supporters van Reeuwijk en Vriendenschaar zich hadden vermengd, werd de beladen streekderby onder leiding van interim coach Wil Dekker afgelopen zaterdag afgewerkt. Voor Reeuwijk was het zaak de hoge positie vast te houden, terwijl Vriendenschaar niets te verliezen had. Met een schuin oog werd ook uitgekeken naar het resultaat van de wedstrijd Korbis 1 – KOAG 1.
​De toon werd direct gezet met een doelpunt van Jens in de eerste seconden van de wedstrijd. Het scorebord toonde een stand van 2-3 na 3 minuten. Hierna stokte de productie een langere periode op een stand van 2-6. Vanuit beide kanten werd sterk verdedigd, waardoor het scoren werd belemmerd. Hierdoor is de magere ruststand van 4-10 snel verklaard. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen gingen stug door met verdedigen, waardoor het creëren van ruimte voor het schot lastig was. Reeuwijk had speltechnisch wel overwicht. Toch liet deze ploeg het na om de overmacht in cijfers uit te drukken. Met name het eerste aanvalsvak liet bij vlagen oogstrelende aanvalsacties zien. De uiteindelijke overwinning van 12-16 biedt goede hoop voor de laatste vier beslissende wedstrijden. In de poule staan nu drie ploegen met 16 punten aan kop. Het belooft een spannende eindsprint te worden. Volgende week mag Reeuwijk om 18.30 uur aantreden tegen Nexus in sporthal de Meerkoet.