Hoe is het nu met.. Romy Kwakernaak

Iris de Vos Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Mijn naam is Romy Kwakernaak en ben 23 jaar.

In welk team speel je?
Ik speel in team 1,5 ;).

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik ben inmiddels 2 jaar werkzaam als Consultant/Accountmanager bij 4People, een technisch detacheringsorganisatie. In mijn rol houd ik mij bezig met de inzet van hoger opgeleide technici binnen de Bouw, Infra & Milieu. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het gehele bemiddelingsproces; opbouwen, beheren en uitbreiden van klantrelaties, het werven en selecteren van kandidaten, bemiddelen van professionals bij opdrachtgevers en de begeleiding van gedetacheerde medewerkers. Wij werken nog wel op kantoor, dus mijn ritme zit er nog aardig in. Hoe langer Corona, hoe drukker, lijkt het wel.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Toen ik een paar maanden oud was werd ik al meegesleurd in de maxi-cosi. Mijn ouders korfbalden toen nog in een vriendenteam. Bij uitwedstrijden kwamen zij met een volledig kinderlegioen aan, voorzien van kleurboeken, spelletjes en een bal. Met als gevolg genoeg bekijks en aandacht. Toen ik 4 werd, mocht ik het zelf gaan proberen.

Heb je familieleden die korfballen?
Heb je even…? Zo ongeveer mijn hele familie heeft gekorfbald. Nu korfbalt mijn zus Cirsten Kwakernaak nog steeds in S1 en mijn nichtje Suze Olijve in de A1. Mijn vader Jan Kwakernaak is nu nog onze trouwste supporter, verzorger, mascotte en hooligan in één. Bij iedere training en wedstrijd staat hij langs te kant met zijn CKV Reeuwijk sjaal en niet te vergeten.. een biertje van Ed en Heleen. Het is bijna gek als hij een keer niet aanwezig is. Ook mijn moeder zit steevast op het “rosébankje” om ons aan te moedigen. Hiernaast zijn mijn oom, tante en nichtje Lisa ook van de partij om ons aan te moedigen, een soort familiedag haha.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Regelmatig een wandeling en thuis doe ik ook wat oefeningen.

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?

Ik spreek graag af met vrienden en familie voor een borrel en/of etentje. Het liefst buiten de deur, maar nu dit niet gaat maken we het thuis gezellig (lang leve Thuisbezorgd). Hiernaast vermaak ik mij ook goed met onze nieuwe vriend Teddy.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
De gezelligheid en het contact met alle leden.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Oei lastig.. Ik denk dat mijn passing goed is, waardoor ik assists kan geven. Het gevolg is alleen wel dat ik mijn eigen kansen niet pak, dan heb je meteen een van de mindere korfbalkwaliteiten.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Ja, ik zit in de senioren TC.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
In de A was mijn vader coach, stonden Cirsten en ik bij elkaar in het vak en zat mijn moeder ons aan te moedigen, dat vond ik toen wel bijzonder. Én niet te vergeten de promotiewedstrijd met 1, waarbij het op de stippen aankwam. Zenuwslopend, maar met succes!

Wie nomineer jij?
Ik nomineer mijn nichtje Suze, om het binnen de familie te houden!