Reeuwijk 1 – Weidevogels 1

Danique Geen categorie, Wedstrijdverslagen

Na de voorbereidingsperiode mocht Reeuwijk 1 zich opmaken voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Weidevogels kwam op bezoek en dit was meteen de degradant uit de eerste klasse. Reeuwijk 1 had een duidelijk verdedigingsplan uitgedacht voor deze overall sterke ploeg maar het moest natuurlijk nog maar blijken of dit uit te voeren was. Vanaf minuut 1 was echter duidelijk dat Reeuwijk er vol voor ging. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op waarbij de dames van Weidevogels messcherp waren op de vrije ballen 2-2. Vervolgens liep Reeuwijk uit en bleef het bij Weidevogels bij éénschotsaanvallen. Dit resulteerde in een 10-6 voorsprong voor de thuisclub. Weidevogels was niet bereid zich op te geven en vocht zich voor rust nog terug tot 12-10. Geen slechte ruststand en ook het vervolg in het begin van de tweede helft was goed. Reeuwijk liet zien de wedstrijd te willen winnen en pakte een gaatje van vier. Beide ploegen scoorde in de 10 minuten die erop volgende om en om maar daarna pakte Reeuwijk door aan de hand van een sterk spelende Thijs en Jens. Het verschil werd acht doelpunten en de wedstijd was gespeeld. Weidevogels pakte aan het einde van de wedstrijd nog een paar mooie doelpunten mee maar de eindstand was 22-16 in het voordeel van Reeuwijk. De eerste twee punten van het seizoen in de tas. Vervolgens liet Reeuwijk 2 geen spaan heel van Excelsior door in de rust al voor te staan met 19-8. Een prima zaterdag zo voor de Reeuwijkers.