Reeuwijk B stunt in de bekercompetitie

Danique Jeugd, Wedstrijdverslagen

Afgelopen dinsdag stond onze B1 hun eerste bekerwedstrijd te wachten. Het 1e klasse spelende Nieuwerkerk B1 was de tegenstander. Zenuwen waren er aan Reeuwijk zijde zeker, een wedstrijd met wedstrijdkorfbal regels: een officiële scheidsrechter, 8 keer wisselen (inclusief terug wisselen) is toegestaan en het 2 klasses hoger spelende Nieuwerkerk moest verslagen worden wilden we verder komen.

Helaas waren we niet geheel compleet, Michelle moest door ziekte thuis blijven. In lengte en grootte kwam Reeuwijk soms wat te kort maar dat mocht de strijdlust niet baten. We kwamen al gauw met 2-0 achter, maar een schot van Tjark zorgde ervoor dat we in de race bleven. Het was een spannende pot, van 2-0 naar 3-1 door naar 4-2 en de ruststand was 5-3. Besprekend in de rust waren we het erover eens dat we een leuke eerste helft gespeeld hadden. Toch werd nogmaals verteld dat we nog niet klaar waren, we nog de volle bak ervoor moesten gaan om ervoor te zorgen dat er een sprankje hoop overbleef voor de overwinning.
Na rust ging Nieuwerkerk door met scoren. We kwamen op een 7-3 achterstand te staan. Toen leek het tij te keren. Reeuwijk was vanaf dat moment op alle facetten beter, speelden als een compleet team, twee keer wist een wissel er direct voor te zorgen dat er gescoord werd en door keihard te werken met zijn allen kwamen we terug naar een 7-7 en later zelfs een 8-7 voorsprong! Nieuwerkerk wist weer op gelijke hoogte te komen, maar Anna wist er nog de 9-8 in te schieten. Nog 4 minuten op de klok. Taak voor ons om niks meer door te laten en zelf rust door te spelen. Waar Nieuwerkerk in de laatste minuten veel fouten maakten en heel gehaast bleven spelen, bleven wij fel maar rustig. In de verdediging werd scherp verdedigd en veel onderschept, waar de aanval naar de juiste kansen bleef zoeken. We kregen nog een kans om op 10-8 te komen door middel van een strafworp, maar die misten we helaas: de spanning bleef! Vol werklust, vol strijd en vol teamwork zijn wij er gekomen en wisten we de winst binnen te slepen!

De winst werd uitbundig gevierd en dit mocht ook zeker. Wat een team, met een ongelovelijke inzet en een prachtwedstrijd achter de rug! Jullie zijn toppers!

De volgende wedstrijd is op 19 september uit tegen KOAG, wederom een eersteklasser! Wie weet kunnen wij met onze B1 nog een stunt verrichten?! Reizen jullie mee naar Krimpen?