Reeuwijk – WION

Danique Wedstrijdverslagen

Zaterdag 6 januari speelde Reeuwijk 1 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen WION 1 thuis in sporthal ‘de Meerkoet’. De club uit Rotterdam stond vierde op 3 punten, een concurrent dus. Hoewel er op de laatste training woensdag voor de wedstrijd hier en daar nog wat scherpte ontbrak, was daar gelukkig in de wedstrijd niets van terug te zien. Reeuwijk ging met dezelfde mindset de wedstrijd in als de afgelopen wedstrijden en dat was gauw terug te zien in de stand. Het stond binnen de kortste keren 5-0. Dit kwam mede omdat WION zelf moeite had met de korf vinden. Uiteindelijk begonnen de Rotterdammers toch te scoren en wisten ze het gaatje weer wat kleiner te maken tot 7-4. Maar gelukkig toonde Reeuwijk weer veerkracht zoals het hele seizoen al het geval is en kon er gerust worden met een 11-5 voorsprong, mede door een droge knal van Iris de Vos vanaf de zijlijn.

Na rust werd het verschil tussen beide ploegen pas echt duidelijk. Ons dynamische aanvalsspel zorgde voor een hoop kansen, die hier en daar verzilverd werden. De voorsprong van 6 werd al gauw uitgebouwd tot een voorsprong van 10 en het geloof bij WION verdween. Ongeveer halverwege de tweede helft stond het 21-11 en toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De thuisploeg had te veel reboundoverwicht, zowel aanvallend als verdedigend, en een hoger schotpercentage alhoewel er best meer gescoord had mogen worden. Nadat er links en rechts nog wat scores vielen, kon de scheidsrechter affluiten bij een eindstand van 26-14. Reeuwijk kan tevreden zijn en als gedeelde koploper zich opmaken voor de returns. De eerstvolgende wedstrijd is in Bleiswijk tegen Weidevogels, waar thuis nog een aantrekkelijke wedstrijd tegen werd gewonnen.