Vriendenschaar – Reeuwijk

Danique Wedstrijdverslagen

Op de laatste zaterdag van dit competitiejaar mocht Reeuwijk 1 naar Vriendenschaar. Een wedstrijd die op papier nergens over ging, Reeuwijk is als derde geëindigd en Vriendenschaar heeft zich gehandhaafd voorafgaande aan de wedstrijd, maar beide ploegen wilde de laatste van de vier ontmoetingen toch graag winnen. Voorafgaande aan het seizoen gaf Vriendenschaar 1 coach Ronald Kersseboom de voorspelling dat de vier onderlinge ontmoetingen tussen Reeuwijk en Vriendenschaar in een 3-1 overwinning voor Reeuwijk zou eindigen. Reeuwijk was gebrand om er 4-0 van te maken in deze laatste wedstrijd in plaats van de 3-1 .

Vriendenschaar was echter de ploeg die het best van start ging door een 2-0 voorsprong te pakken door zuiver te schieten uit de 3-1 situatie. Reeuwijk antwoorde echter snel door op 2-2 te komen. Hierna volgde een fase waarin beide ploegen om en om scoorde. De aanvallen van Reeuwijk waren rommelig, verdedigend stond het echter wel goed. na de 5-5 pakte beiden vakken wat meer rust in de aanval en werden de mensen uitgespeeld die iets makkelijker vrij kwamen waardoor er een voorsprong van 6-9 vlak voor rust genoteerd stond. Vriendenschaar had echter het laatste antwoord door via een buzzerbeater 7-9 te noteren, een morele steun voor de thuisploeg.

In de tweede helft bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde. Reeuwijk was de bovenliggende partij maar kon dit in de scores nog niet echt uiten. op 10-14 had Reeuwijk de kans om de wedstrijd te beslissen maar Vriendenschaar gaf zich niet makkelijk gewonnen en maakte via een afstandsschot de 11-14 waardoor de wedstrijd nog niet gespeeld was. Hierna volgende een aantal doelpuntloze minuten waardoor beide ploegen zich genoodzaakt voelden om wat te wissels te plaatsen. Reeuwijk bracht Tim en later ook Lisa en Florian. Aan de andere kant viel Justin in, toch een beetje Reeuwijk nog, tegen zijn maatje Jens. Reeuwijk scoorde de 11-15 en maakte hierdoor het gat weer vier en later ook vijf. De wedstrijd was daardoor gespeeld. Dit was voor Jens echter geen teken om rustig aan te doen. Het talent van de ploeg met patent op doelpunten was zijn directe tegenstander te snel af en produceerde vliegend met één hand een wereldgoal waarbij hij wel een blauw oog op liep. Hierna volgde nog een aantal publiekswissels aan de kant van Vriendenschaar om spelers uit te zwaaien en won Reeuwijk uiteindelijk met 14-19. Een verdiende overwinning voor de ploeg van Mark-Peter, die nog wel een kaart pakte. Deze kaart zal hem echter een stuk beter smaken.