Informatie nieuwe leden

Welkom! Wat leuk dat je lid bent geworden van onze vereniging. Op deze pagina nemen we je mee door alles wat je moet en wilt weten over korfbal en over de vereniging.

Competitie
Na de zomervakantie begint de eerste veldcompetitie. Er wordt begonnen met een korte veldcompetitie tot aan de herfstvakantie. Na de herfstvakantie begint de zaalcompetitie. Deze competitie is langer dan de veldcompetitie en duurt meestal tot april. Dan volgt er nog één veldcompetitie tot aan de zomerstop. Tijdens schoolvakanties zijn er geen wedstrijden. Wel wordt geprobeerd om voorafgaand aan de competities altijd nog een paar vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Wat wel nog van belang is om te weten: er zijn uit- en thuiswedstrijden.

Rijden
Bij korfbal zijn de uitwedstrijden vaak op enige afstand. Daarom zijn er rijders nodig. Vanuit de korfbal wordt er meestal een rijschema gemaakt. Vaak wordt er in de groepsapp ook nog afgestemd wie er rijden. Daarnaast is het voor de kinderen ook leuk als hun ouders komen kijken.

KNVK app
Er is een korfbal app. Op deze app kan je de competitie indeling zien, het programma en de uitslagen. Je kan jouw team of die van je kind als favoriet opslaan.
Download hier de KNKV app voor Android
Download hier de KNKV app voor Apple

Kleding
Onze clubkleuren zijn groen en zwart. Voor de groene shirts zorgt de vereniging. We vragen aan de spelers en ouders van spelers om te zorgen voor een zwarte broek of rok en zwarte sokken. Kleding kan je bestellen via de webshop op onze website CKV Reeuwijk. Je vindt hier onder andere de clubcollectie. Wat daarnaast nog van belang is: zorg bij de veldcompetitie voor goede kunstgrasschoenen. Bij de zaalcompetitie voor zaalschoenen. Na elke wedstrijd gaat de kleding in de clubtas en is één van de spelers/ouders de gelukkige om die week te mogen wassen.

Teams
Kangoeroe Club: vrije trainingen om kennis te maken met korfbal voor kinderen t/m 5 jaar.
F: de jongste jeugd. Er zijn nog weinig regels. We spelen 4 tegen 4 en een wedstrijd duurt 4x 10 minuten. De paal staat op 2,5 meter hoogte. Na elke tien minuten is er even kort pauze. Geef de kinderen daarom een flesje water en bv wat fruit of een koek mee om te eten. Je krijgt niet bij elke vereniging wat te drinken in de rust.
E: we spelen 4 tegen 4, de paal gaat naar 3 meter hoogte en je mag niet meer verdedigend schieten.
D: vanaf nu wordt het veld groter en speel je 8 tegen 8 met een aanvalsvak en een verdedigingsvak. Ook train je vanaf nu twee keer per week.
C+B+A: oudere jeugd. Er komen niet heel veel spelregels meer bij. Maar het spel wordt steeds sneller.

Kantine
Zowel buiten op het veld als in de zaal is de kantine geopend als er thuiswedstrijden zijn. Naast wat te drinken en een snoepje verkopen we hier ook snacks en een broodje. Om het rooster rond te krijgen zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die zo af en toe ook een dienst willen draaien van een paar uurtjes. Heb je interesse, geef dit dan door aan Cirsten (0652488002).

Communicatie
De communicatie verloopt grotendeels via de groepsapp. Daarnaast is er een digitale nieuwsbrief. Ook posten we regelmatig nieuws en updates op onze website en pagina’s op Facebook en Instagram.