Werkwijze inzetrooster

Hieronder vind je een stappenplan om van start te gaan met de vrijwilligers webapplicatie: inzetrooster.nl

Heb je hiernaast nog vragen over inzetrooster, we hebben hiervoor een veelgestelde vragen webpagina opgesteld.

Eerste keer inloggen en gegevens wijzigen
 1. Je krijgt een mail van contact@inzetrooster.nl met het verzoek tot inloggen bij het inzetrooster. In deze mail staat ook een deadline met tot wanneer je jezelf kunt inschrijven. (je kunt NIET reageren op deze mail)
 2. Klik op de groene log in link in de mail.
 3. Je bent dan automatisch ingelogd.
 4. Ga naar mijn pagina.
 5. Klik rechts bovenin op het poppetje/pennetje met daarbij profiel.
 6. Vul je gegevens aan onder het kopje ‘algemeen’ zover je wilt. De gegevens met een * zijn verplicht.
  • Let op: ben je “ouder van”, vul dan bij voornaam in “ouders van [naam kind(eren)]” en bij achternaam de achternaam van de
   kinderen. Vul hier ook je EIGEN geboortedatum in. Dit zodat we kunnen kijken of er een volwassene achter de bar staat.
  • Ben je zowel ouder als zelf spelend lid, dan kan het zijn dat je 2x een uitnodiging krijgt: 1 voor je kind en 1 voor jezelf. Dan
   dien je ook 2 keer een inlog aan te maken. 1 voor de ‘ouderrol’ en 1 voor je eigen rol.
  • Vink ‘herinneringen’ aan.
 7. Bij het kopje foto kun je optioneel een foto van jezelf toevoegen.
 8. !! wijzig je wachtwoord !! Onder het kopje wachtwoord kun je je wachtwoord maken. De 1e keer word je automatisch ingelogd, dus is het ook heel belangrijk dat je daarna zelf een wachtwoord aanmaakt. Klik dan op Profiel opslaan en je wachtwoord is veranderd. Je inlog staat in het ‘groene balkje’ erboven. Je logt dus niet in met je EMAILadres, maar met deze inlog naam. Wil je je inlognaam wijzigen; mail dan naar inzetrooster@ckv-reeuwijk.nl met in de mail wie je bent, of je je eigen account of dat van je kind wil aanpassen en welke inlognaam het moet worden. Je wachtwoord blijft dan wel hetzelfde, zoals jij die ingesteld hebt.
 9. Onder het kopje kalender kun je je diensten aan je eigen agenda koppelen.
Zelf inplannen van diensten
 1. Onder het kopje ‘alle diensten’ vind je alle diensten die er nodig zijn.
 2. Als een dienst al ingevuld is staat de naam van die persoon achter de dienst.
 3. Bij de diensten die nog open staan staat een knop met ‘inschrijven’.
 4. Klik je op de knop ‘inschrijven’, ben jij ingeschreven voor de dienst.
 5. Uitschrijven voor een dienst kan alleen op dezelfde dag dat je je ingeschreven hebt.
 6. Bij de diensten waarvoor je ingeschreven bent, kan je op je eigen naam klikken. Dan kom je op al jouw eigen diensten uit. Je kunt dan ook op een button ‘overdragen’ klikken. Wanneer je dit doet, geef je aan dat je eigenlijk de dienst niet kan draaien en graag iemand anders wilt vragen om deze dienst te draaien. Vul een motivatie in en stuur het verzoek naar 1 of meerdere personen. Deze
  personen krijgen dan een mail met verzoek tot overname. De eerste die het verzoek via de e-mail accepteert door op de button te klikken, neemt jouw dienst over. Je krijgt dan een mail ter bevestiging dat de dienst is overgenomen. Kan je echt niet en lukt het niet om vervanging te vinden; mail dan naar inzetrooster@ckv-reeuwijk.nl. De beheerders zullen dan meekijken in vervanging zoeken.
 7. Onder het kopje ‘open diensten’ zie je alleen de diensten die nog ingevuld moeten worden.
 8. Vind je het spannend om te fluiten/bardienst te draaien: mail dan inzetrooster@ckv-reeuwijk.nl en zij zullen zorgen dat er begeleiding voor je is.
Ik ben van mening dat ik geen diensten hoef te draaien
 • Stuur een mail naar inzetrooster@ckv-reeuwijk.nl met daarin om welke reden jij van mening bent geen bardiensten / scheidsrechtersdiensten hoeft te draaien. De beheerder zal dan wel of geen toestemming geven met onderbouwing daarbij.
 • Zodra er toestemming is om geen diensten op te pakken zal de beheerder je vrijstelling geven in inzetrooster.nl . Er komt dan een ‘schildje’ achter je naam te staan.
Aantal diensten die nodig zijn

Onderstaand aantal diensten is een berekening die is gemaakt op basis van het totaal aantal benodigde diensten voor de bar en te fluiten wedstrijden. Als elke ouder en elk spelend lid een aantal diensten zou oppakken, krijgen we alle diensten ingevuld. Je mag uiteraard altijd meer diensten invullen.

 • Als speler in de senioren dien je gedurende het gehele korfbal jaar 3 jeugdwedstrijden te fluiten en 1 bardienst te draaien.
 • Als ouder van één of meerdere kinderen is er voor het gehele korfbaljaar nodig: 3 bardiensten draaien.
 • De scheidsrechters voor de seniorenwedstrijden worden door de beheerder ingepland. Check dus eerst of je al op diensten ingepland staat onder ‘mijn pagina’.
Wat als je je niet inschrijft?
 • Als je je niet voor de aangegeven deadline in de mail inschrijft, word je door de beheerders zelf ingeschreven op de nog openstaande diensten. Het is dus in je eigen voordeel wanneer je jezelf inschrijft!
 • Wil je echt niet fluiten, kijk dan of je kan ruilen met iemand voor bijvoorbeeld een bardienst en vice versa.
 • De beheerders kunnen alle statistieken inzien en per persoon dus zien hoeveel diensten er gedraaid zijn. Zij zullen dan ook eerst de mensen inplannen die de minste diensten opgepakt hebben.
 • We snappen dat het als ouders druk kan zijn als je kind(eren) lid is/zijn op verschillende verenigingen. Mocht je dankzij deze nieuwe regeling in de knoop komen met de planning thuis, laat dit dan ook aan de beheerders weten via inzetrooster@ckv-reeuwijk.nl. Dan kunnen we met je meedenken. Het wordt enorm op prijs gesteld als ouders van jeugdleden een paar keer per jaar achter de bar staan.