Achilles D3 – Reeuwijk D1

Danique Jeugd

Wedstrijdverslag zaterdag 05-09-2020

Eindelijk mogen we weer! Onze eerste competitiewedstrijd sinds maart. Nadat we vorige week een goede oefenwedstrijd hebben gespeeld stond iedereen te trappelen om weer voor het echie te spelen.
Lekker uitslapen zat er niet in vandaag… We vertrokken om 8:30 uur richting ‘s-Gravenhage.
Niet helemaal compleet, want Nathanaël was ziek thuis gebleven en Julia (coach) had haar eigen wedstrijd.
Na een mooie rit door de Hofstad vonden we de poort die leidde naar het korfbalcomplex van Achilles.
Snel omkleden, warmlopen, praatje en inschieten, want zoveel tijd was er niet meer.
De scheidsrechter floot in en na enkele mooie aanvallen was het Mylène die mooi op aangeven van Anne het eerste doelpunt van het seizoen maakte. Wat er vervolgens gebeurde zag ik niet, maar de stand was opeens 1-1. Jammer, maar niets aan de hand. We voelden allemaal dat we deze wedstrijd gingen winnen. Anne vond weer Mylène die vrij stond en hoppa, 1-2. Het viertal in de verdediging hield het goed dicht en veroverde keer op keer de bal terug. De aanval wist veel kansen te creëren en uiteindelijk was het wederom Mylène die de bal door de korf wist te krijgen 1-3!
Wisselen (bij de D wisselen we om de 12,5 min van functie).
In de aanval stond nu de nieuwe aanwinst van de D1: Febe. Na een paar goede kansen lukte het Febe om in haar eerste officiële wedstrijd een doelpunt te maken!
Na veel goed uitgespeelde kansen was het Max die vlak voor tijd nog de 1-5 wist te maken na mooi aangeven van Stein.
Rust. Lekker (geen) thee, maar een positief gevoel over de eerste helft.
Onze topscorer Mylène mocht aan de kant blijven, en werd vervangen door Annemijn. Zij wist binnen twintig seconden al een goede kans te creëren, maar die ging helaas net mis. Na veel kansen en een afgekeurde goal wist Milo de score op 1-6 te zetten met een mooi schotje.
Weer tijd om te wisselen van functie. Onze nieuwe ster Febe wist snel weer de korf te vinden: 1-7. De verdediging bleef de ballen onderscheppen onder leiding van Yorick, waardoor de aanval steeds kon blijven aanvallen.
Overtreding op Julia: strafworp! (Nieuwe regel dit jaar: diegene die de strafworp meekrijgt moet hem zelf nemen) Nu hebben we er goed op getraind, dus 1-8 door Julia. Die de smaak te pakken kreeg en de volgende aanval ook de 1-9 maakte.
De grens van 10 doelpunten is nu binnen handbereik met nog vier minuten op de klok. Na weer een mooie aanval ziet Stein Max vrijstaan die de tiende erin gooit!! Max liep in de laatste minuut nogmaals helemaal vrij, kreeg de bal weer van zijn neef en zette de eindstand van 1-11 op het scorebord.

Wat een lekker begin van de competitie!

Kas en Laurens, twee trotse trainers.