Bekerwedstrijd Reeuwijk A1 – KOAG A1

Danique Jeugd, Wedstrijdverslagen

Op 6 september, half 8 speelde Reeuwijk A1 de eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd werd druk bezocht. De jongens en meisjes in het groen speelden tegen KOAG A1, ook een team dat uitkomt in de 2e klasse, dus in theorie moest het een gelijke wedstrijd worden. Reeuwijk begon sterk, ze kwamen 2-1 voor en vooral de verdediging hield het erg goed. Het probleem zat hem in de afronding, Reeuwijk kreeg genoeg kansen op zo’n 5 meter, maar ze vielen er niet in. Als ze aan de ene kant niet vallen dan vallen ze aan de andere kant wel.
Ook deze keer was dat het geval, bij rust stond het 4 tegen 4. In de rust werd er vooral aangekaart dat Reeuwijk hun kansen moest gaan afmaken.
Dit is het omgekeerde van wat er in de tweede helft gebeurde. In de 10 minuten na rust werd er niks meer gescoord door de ploeg in het groen en dus liep KOAG 4 punten uit. Daarna was het stuivertje wisselen, Reeuwijk scoorde en daarna KOAG enzovoort. Uiteindelijk werd de achterstand van vier teruggebracht tot drie en hier bleef het bij. De einduitslag was 8-11 en dus gaat KOAG door in de beker en Reeuwijk niet.
Dit was een teleurstellend resultaat voor de spelers, waarvan velen toch het idee hadden dat er meer in zat. Maar uiteindelijk liep het spaak op de afronding en is dit dus het grootste aandachtspuntje voor aanstaande zaterdag. Dan staat de tweede competitiewedstrijd op het programma, tegen Huizen A1, thuis.