CKV Reeuwijk in het zonnetje gezet

Danique Bestuursinfo, Jeugd

Afgelopen zaterdag mochten we voor de tweede keer op rij de heer Herman Groeneveld van de KNKV ontvangen tijdens zijn rondje langs de velden. Herman kwam speciaal langs bij onze club, omdat wij erin geslaagd zijn om ons ledenaantal een boost te geven.

Dat wij weer meer leden hebben heeft drie oorzaken. Belangrijk, en deze reden wordt vaak vergeten, is dat het aantal opzeggingen beperkt was. Ik had er graag nog minder gehad, maar hier mogen we trots op zijn. Daarnaast is er bijna een heel team junioren overgekomen van Gemini. Super dat we deze oudere jeugd, die bij Gemini geen toekomst meer zagen, voor CKV Reeuwijk hebben kunnen laten kiezen.

De derde oorzaak is dat we ook weer groeien, daar waar dat noodzakelijk is, en dat is bij de F en de E. Zeg maar de onderbouw van de basisschool. Dit is gelukt door de September maand te gebruiken om korfbal juist bij deze kinderen onder de aandacht te brengen, de Reeuwijk Cup is belangrijk daarin, maar wat ervoor zorgt dat kinderen echt gaan korfballen, is dat ze met leeftijdsgenootjes wekelijks op het veld lekker met ballen en korven bezig kunnen zijn.

De belangrijke motor afgelopen jaar bij de aanwas van deze jongste jeugd is Irene van der Vis. Het was dan ook logisch dat zij de afgelopen zaterdag de ballen overhandigd heeft gekregen. Een mooie stimulans voor alle vrijwilligers, want dat zijn er best wel wat, die steeds de woensdagmiddagen op het veld staan. In september, bij de Reeuwijk Cup en bij de trainingen. Allemaal bedankt en ik hoop dat het jullie ook komend jaar weer lukt om een bezoek van Herman af te dwingen.

Ik ben erg blij met dit, met jullie resultaat,

Pieter