Eerste punten voor Reeuwijk 1 in 2023

Melinda Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stonden de eerste returnwedstrijden voor de selectie van CKV Reeuwijk op het programma. In Nijkerk werd er al vroeg op de middag gespeeld tegen de selectie van Sparta.

Reeuwijk 2 speelde een zogeheten 4-puntenwedstrijd tegen concurrent Sparta 2 in de strijd tegen degradatie. In deze wedstrijd startte Reeuwijk met Jens Verdouw in de basis een stuk scherper dan Sparta aan deze wedstrijd en werd gedurende de 1e helft de voorsprong langzaam uitgebreid. Dit resulteerde in een 2-9 voorsprong met de rust, een stand waarbij coach Frits van Manen vooral tevreden zal zijn over de verdedigende arbeid die werd geleverd.

Toch had Sparta de handdoek nog niet in de ring gegooid, want na rust hadden zij het betere van het spel en werd de marge langzaam kleiner. Het momentum lag duidelijk bij de thuisploeg en tegen het einde van de wedstrijd stond er nog maar een voorsprong van 1 punt op het scorebord. Casper Bernard scoorde op dit moment een belangrijk doelpunt door zijn vrije bal raak te schieten, en toen in de slotseconden Jens Verdouw zijn optreden beloonde met een fraaie one-hander leek de wedstrijd beslist. Een doelpunt nog aan de kant van de thuisploeg bepaalde de eindstand op 11-13.

Daarna was het de beurt aan Reeuwijk 1 om de reeks van drie nederlagen op rij te doorbreken. Sparta stond twee punten lager op de ranglijst en in de heenwedstrijd had het laten zien mee te kunnen met Reeuwijk. De uitploeg begon meteen scherp aan de wedstrijd en door twee doelpunten van Kim Benard keek Reeuwijk al vroeg in de wedstrijd tegen een voorsprong aan. In het begin leek Reeuwijk deze voorsprong rustig uit te kunnen breiden maar na een time-out aan de kant van Sparta kwamen zij beter in de wedstrijd. Het hielp ook niet dat in deze fase van de wedstrijd het vizier bij de meeste aan de kant van Reeuwijk niet meer op scherp stond want veel schoten raakten de korf niet meer en zo liet Reeuwijk de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd komen. De scheidsrechter floot de 1e helft af met een ruststand van 12-11 en er viel een hoop te bespreken in de kleedkamer.

De tweede helft begon aanvallend niet veel beter dan het eind van de eerste helft maar ook Sparta had in deze fase moeite om doelpunten te maken. Met nog een kwartier op de klok stond het 14-13 en koos coach Leon Posthumus ervoor om Iris de Vos en Kim Bernard van vak te laten wisselen. Deze beslissing bleek achteraf misschien wel de sleutel tot de overwinning, want op dit moment begon Reeuwijk met een run van 7 doelpunten, waarbij Christian van Helden en Robin Benard de meeste doelpunten voor hun rekening namen. Bij 14-20 was de wedstrijd beslist. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 17-21 en zo kon Reeuwijk 1 de eerste punten in 2023 bijschrijven.

Volgende week, op zaterdag 11 februari, wacht in sporthal de Meerkoet het Juliana uit Oud Gastel. We hopen dan weer op een volle sportzaal!