jeugdkamp 2 (A-D)

Danique Geen categorie, Jeugd

Afgelopen weekend was het eindelijk zover: het feestweekend van CKV Reeuwijk ging van start! Vrijdagavond rond 18.00 uur stond iedereen bepakt en bezakt op de parkeerplaats om richting Rhenen te vertrekken.

Eenmaal aangekomen bij het kamphuis werden de slaapplekken uitgekozen, de luchtbedden opgepompt en de tassen met lekkers binnen handbereik gezet. De omgeving werd nog even verkend en daarna was het alweer tijd voor het eerste avondprogramma. Een alternatieve Sint en Piet zorgden voor een vrolijke opening van het kamp, uitleg van het bosspel werd gegeven en er kon begonnen worden met het smokkel-seinspel. In tweetallen met een zaklamp het bos in en zoveel mogelijk kaartjes zien te veroveren. Toch wel een beetje spannend om rond te lopen in zo’n donker bos..

Na het spel terug gekomen in het kamphuis kwamen de zakken chips op tafel en werd er hier en daar nog een spelletje gedaan. Het beloofde nog een lange nacht te worden…. Rond een uur of 2 kwam er gegil uit een van de slaapzalen. Daar zat een luchtje aan…. Letterlijk. Wij weten nog steeds niet precies wie het waren die de stinkbommen hebben gegooid, maar we hebben een vermoeden… Rond een uur of 3 werd het langzaamaan wat stiller en het leek erop dat een groot deel van de kampgangers toch echt was weggedommeld. Tot er rond een uur of 4 weer gegil klonk uit een van de slaapzalen. Dit keer werden de slaapzalen in een feestelijke toestand aangetroffen. Om precies te zijn was het 4 kilo confetti die de vloer, bedden, tassen en slapende kinderen versierde. Bedankt voor deze feestelijke toevoeging, mannen! (En bedankt voor het vegen!)

Na de eerste gebroken nacht zat iedereen aardig vermoeid aan het ontbijt. De dagactiviteiten vielen door het regenachtige weer (letterlijk) in het water en er werd besloten om naar een overdekt zwembad in de buurt te gaan. Hier werd genoten van het bubbelbad, de glijbanen en ook het buitenbad werd door een paar bikkels uitgeprobeerd. Teruggekomen in het kamphuis werd hier en daar wat op bed gelegen, gezellig gepraat, een spelletje gespeeld en door een aantal wat slaap ingehaald. Rond 6 uur was het tijd voor een feestelijk diner: patat! Tafels ingepakt met folie, flessen mayo en ketchup bij de hand: de zakken patat en snacks konden zo ondersteboven worden gehouden boven de tafels. Eet smakelijk!

Na het eten was het alweer tijd voor de bonte avond. Een voor een mochten alle kampgangers de door hun bedachte acts uitvoeren. Een goochelact, dansjes en quizzen kwamen voorbij. Tussen de acts door werd door middel van verschillende spelletjes een strijd gevoerd tussen de jongens en de meisjes. Na de bonte avond werden Louisette, Iris en Eline uitgezwaaid. Daarna was het alweer tijd voor het laatste avondspel. Er werd nog even gewacht tot het echt helemaal donker was, want op de planning stond een echte spooktocht. Wat van tevoren wel heel erg spannend leek, bleek achteraf toch wel erg leuk. Volgens de kampgangers dus een geslaagde spooktocht en volgens de leiding ook; het gegil was waarschijnlijk in Reeuwijk te horen! Na deze spannende activiteit ging bij de meesten toch echt het lichtje uit. Een aantal doorzetters probeerde hun ogen nog open te houden, maar na een tijdje lukte dit ook niet meer.

Zondagochtend werd er uitgeslapen door iedereen. Door een tweetal heren nog wat langer dan de rest. Zij kregen hun ontbijt dan ook op bed. Conclusie: chocopasta en hagelslag is toch wel wat lekkerder op je boterham dan op je gezicht.

Na het ontbijt was het dan toch echt tijd om op te ruimen. De luchtbedden leeg, de slaapzakken oprollen, alle kleding weer in de goede tas. Dit keer natuurlijk nog een extra uitdaging: 4 kilo confetti verwijderen. Na een schoonmaaksessie van 2 uur was de meeste confetti opgeruimd. Het kan wel zijn dat er hier er daar nog wat confetti uit de schoenen, tassen en slaapzakken valt..

Tijd voor het laatste bosspel waarbij zes posten zich in het bos hadden verstopt. Doel van het spel was zo snel mogelijk alle zes de posten te vinden. De posten hadden zich zo goed verstopt dat na anderhalf uur pas de eerste speler terugkwam met alle 6 de kaartjes. Na 3 uur waren eindelijk de laatste spelers terug. Het spel zou niet zó lang moeten duren, maar uiteindelijk bleek het bos toch wel erg groot… Na het spel was het alweer tijd om richting Reeuwijk te gaan.
Het feestweekend is voorbij gevlogen. Iedereen bedankt voor de gezelligheid! Chauffeurs bedankt voor het rijden!