KCC E4 – Reeuwijk E1

Melinda Jeugd, Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 3 december mocht de E1 al om 9 uur aantreden tegen KCC E4. Nadat vorige week verloren was van Twist E1 uit Vlaardingen, ging het er nu om spannen. Dit omdat KCC vorige week ook een (ruime) nederlaag had geleden.
Voordat het aanwezige publiek de slaap uit de ogen had gewreven stond het al 1-0 voor KCC. Het spel ging het eerste kwart redelijk gelijk op en de E1 was slordig in het scoren.
In het tweede kwart kwam KCC al vrij snel op 2-0, na een mooie doorloopbal. De wedstrijd begon te kantelen in het voordeel van KCC dat de betere kansen kreeg. Met name via de doorloopballen wisten ze voor veel gevaar te zorgen. Het was dat ze niet heel erg scherp waren in de afronding. Tegen de verhouding in wist Lisa de 2-1 te maken.
Na de rust kwam Bo te spelen tegen een jongen die niet één maar twee koppen groter was en ook minstens twee keer zo breed. Toch deed ze het heel knap en probeerde ze daar waar het kom om hem af te stoppen. Ook Daan had het zwaar: ook hij speelde tegen een grotere en fysiek sterkere tegenstander. Dat valt niet altijd mee, vooral als deze tegenstander je ook schaduwt over het hele veld.
In plaats van de bal simpel met een stuit via de grond over te spelen, werd er vaak gekozen voor de lange bal. Deze werd vrijwel altijd gevangen door KCC. Via de bekende doorloopballen liep KCC uit naar 6-1. Reeuwijk kreeg wel kansen, maar aangezien zij de doorloopbal nog niet beheersen, waren het met name schoten van grote afstand. Esther en Nina hadden pech en raakten wel menigmaal de korf, maar dat telt helaas niet als een doelpunt. Het harde werken werd niet beloond. Nina deed nog een afleidingspoging door in haar hemd te gaan spelen, maar het jongetje van KCC was niet onder de indruk. Gelukkig had KCC nog een extra hesje over, waardoor ze weer normaal gekleed verder kon korfballen. Pas in het laatste kwart wist Lisa nog wat terug te doen en scoorde zij de 6-2, wat ook gelijk de eindstand was.
Of het nu kwam door de Sinterklaasmoeheid of door een tegenstander die zowel fysiek als qua spel net een klein tikje verder was, de kinderen waren nu afloop moegestreden. Ondanks de nederlaag hadden ze wel heel goed hun best gedaan en dat is toch het enige wat je kan eisen. Esther mocht nog even terug naar Reeuwijk, om daarna met de D1 weer richting KCC te gaan. Voor het publiek was de koffie gelukkig goed en de zaal lekker warm. Al met al toch nog een gezellige ochtend, maar helaas zonder punten.
Volgende week zal het vooral schade beperken zijn, als KCR E2 op bezoek komt. KCR heeft gewonnen van zowel Twist als KCC en ook nog eens met ruime cijfers. De punten zullen dit zaalseizoen gepakt moeten worden tegen Korbis en Nikantes.