Kraak de muzieknoot

Melinda Algemeen nieuws

Op vrijdagavond 19 april vond de muziekavond plaats. Dj Alex, jury Alex, quizmaster Esther en barkeeper Gerrit verwelkomde een goede mix van jong en oud. Zeven teams streden in de kantine tegen elkaar. De avond bestond uit verschillende rondes. In de eerste ronde moesten diverse vragen worden beantwoord als Waar komt Mart Hoogkamer vandaan? En Hoe heet het nieuwste album van Gordon? In ronde 2 moest de begintune worden geraden, waarbij de jury zowel de artiest als de songtitel wilde weten. Met de tussenronde Ouder of Nieuwer kon men een schaal bitterballen winnen.

Dacht je dat sommige nummers nieuw waren? Welnee, dat zijn gewoon covers! Die kennis werd getest in ronde 3. Zo is het nummer Twee motten niet van Gerard Joling, maar van Dorus. Tegenwoordig streamen we muziek, maar vroeger brachten artiesten albums uit. Sommige albumhoezen zijn iconisch, maar herken je de hoezen ook als de artiest/band en titel is weggelaten? Daar kwamen we achter in ronde 4.

De tussendoorronde Nummer 1-hit of niet bleek erg lastig. De bitterballen bleven ditmaal in de vriezer. De vertaalronde wekte enigszins verbazing, want wat zingen we nu eigenlijk? Zingt K3 dit echt?! Hilarisch was ronde 6 waarbij teamleden het lied moesten afzingen met de juiste tekst. In de auto, op de fiets of onder de douche blijkt dat niet altijd de juiste tekst wordt gezongen… Als ik zeg ABBA, dan zeg jij… Bij de laatste ronde moesten vijf kenmerken van een artiest of band genoteerd worden. Bij Michael Jackson was de lijst oneindig lang, maar er moest een keuze worden gemaakt.

De kantine was aangekleed met muzikale hints. Zo hing er aan het plafond een vlieger met een daaraan een brief voor mama. En de ‘mie in the corner’ was ook een hit. Velen braken hun hoofd over de spons met de strik op de koelkast. Wie weet wordt daarover in de toekomst gezongen.
Met de juiste artiest en titelsong waren er bonuspunten te verdienen.

Team 5 bier voor tafel 3, bestaande uit Arnold, Erwin, Jan, Laurens en Tim, bleek over de meeste muzikale kennis te beschikken. You are the champions! We dagen jullie uit om bij een volgende muziekavond de titel te verdedigen.

Met een muzikale bingo werd de avond afgesloten. Men ging van links naar rechts en men liet de dansmoves op onder andere YMCA zien.

Die lach krijgen jullie niet van ons gezicht. We kijken terug op een zeer geslaagde avond!

Magical Trio