Nio 4 – Reeuwijk 3

Sander Wedstrijdverslagen

Verslag Nio 4- Reeuwijk 3

Zaterdag 24 november 2018. Het gaat weer gebeuren. Het derde begint aan zijn eerste zaalwedstrijd. Na de splitsing op het veld (3 & 4) zijn we weer 1 team en hebben wij het geluk dat Kim met ons meeging.

17.15 | We staan klaar op de parkeerplaats van Reeuwijk om met volle strijdkracht naar Rotterdam te gaan. Nio 4 staat vandaag op het programma. We hebben van tevoren geen idee wat we kunnen verwachten alleen dat ze wat ruw kunnen zijn. Compleet met bivakmuts (Peter en Jan) en Sky Radio Christmas gaan we naar Rotterdam.

Voor de wedstrijd hebben we zwaar tactisch overleg. Wat doen we? De beuk erin, Dynamisch, met de ruit naar voor, en hoe houden we de linies gedekt?

18.30 | Fluitsignaal, we beginnen. Wat een start. We komen snel voor en van alle kanten vallen ze erin. We gaan snel naar de 1-4 voorsprong. Het lijkt zelfs of Ton met zijn ogen dicht schiet en Laurens met een hand, maar ze vallen allemaal. Het spel gaat super. We spelen Dynamisch en ook al is dat wennen voor sommigen mensen zie je dat we stappen maken. Verdedigend zijn we sterk. We laten ons niet gek maken door het ruwe spel en je ziet dat Nio fouten gaat maken. We gaan de rust in met 6-11 voorsprong. Je hoort de mensen op de tribune al schreeuwen… 20, 20, 20.

Maar de 2e helft gaat het mis. Ze vallen niet meer, we hebben de rebound niet, en het beest van Nio wordt bij Ton gezet. We brengen na 10 minuten onze geheime wapens in het veld; Esther v, Peter v, en Arnold v. Het lukt. We sluiten af met 11-14 winst en ondanks dat de tweede helft niet volgens plan liep hebben we genoeg leerstof meegenomen om het volgende week nog beter te doen. De punten gaan mee naar Reeuwijk. Ondanks dat we schrokken van de andere uitslagen in de poule (Albatros – Nieuwerkerk 12-23 en PKC – Kinderdijk 32-20) staan we er komende zaterdag weer met vol vertrouwen.