OVVO F1 – Reeuwijk F1

Melinda Algemeen nieuws, Jeugd

Vandaag stond de topper tegen OVVO F1 op het programma voor onze F1. De ploegen staan samen bovenaan met twee gewonnen wedstrijden, dus de verwachting was dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou zijn.

Bij onze F1 mochten vorige week Lisa en Joelle hun debuut maken en deze week was het de beurt aan Lotte om haar eerste wedstrijd te spelen.

De “nieuwe” meiden begonnen het eerste blok echter als reserve. Reeuwijk startte met het “vertrouwde” viertal Lisa R, Esther, Nina en Elise. Maar voordat de wedstrijd goed en wel was gestart stond Reeuwijk al met 2-0 achter. Via twee doelpunten van Esther kwamen de meiden terug tot 2-2. In de dying seconds wist OVVO echter nog de 3-2 te scoren.

In het tweede blok mocht Lisa R blijven staan en kwamen de drie nieuwe meiden het veld in. Geheel tegen de verwachting in was Reeuwijk veel sterker dan OVVO en werd OVVO bij vlagen weggespeeld. Het doelpunt viel echter aan de andere kant: 4-2 OVVO. Daarna herpakte Reeuwijk zich en wist het eindelijk de vele kansen te benutten: via Lisa en Lisa (we hebben er twee) kwam Reeuwijk terug tot 4-4. In de blessuretijd wist OVVO helaas nog de 5-4 te maken.

Het derde blok ging redelijk gelijk op maar wederom was het OVVO die makkelijker wist te scoren: 6-4. Gelukkig maakte Esther nog snel de 6-5. OVVO wist echter nog voor de rust de 7-5 te maken en een verlieswedstrijd leek onvermijdelijk.

Het vierde kwart gebeurde echter tegenovergestelde: Lisa R, Lotte, Joelle en Esther wisten elkaar feilloos vinden. Al snel scoorde Esther de 7-6 waarna debutant Lotte maar liefst twee keer achter elkaar wist te scoren en Reeuwijk voor het eerst een voorsprong te pakken had: 8-7. OVVO wist niet meer in het spel te komen en het was dat Reeuwijk de nodige kansen miste. Reeuwijk bleef fel en agressief spelen en liep via zelfs uit naar 11-7. Zelfs met de superspeler erbij kon OVVO geen vuist meer maken. Lisa R leek zelfs nog de 12-7 te maken maar op het moment dat ze op de korf gooide, blies de (enigszins) partijdige thuisfluiter af.

Na deze spannende wedstrijd staat de F1 weer alleen bovenaan in de poule en als ze met deze mentaliteit en inzet blijven spelen kunnen er mooie dingen gebeuren. Complimenten aan de drie nieuwe meiden, Joelle, Lisa en Lotte, die speelden alsof ze al jaren op korfbal zaten. Vechten om elke bal, schieten op de korf, fel verdedigen en zelfs al scoren. Top gespeeld meiden!

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen OVVO. Helaas heeft de F1 dan maar drie speelsters en de fanatieke aanhang van OVVO leek niet voornemens de wedstrijd te willen verplaatsen. Laten we wraak nemen door met drie spelers OVVO wederom sportief op te rollen!