Reeuwijk 1 – Rapid 1

Danique Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Reeuwijk tegen Rapid. Deze ploeg uit Haarlem is een gewaagde tegenstander. Het tweede van Rapid is al kampioen in de poule en het eerste van Rapid staat net boven Reeuwijk 1. Het zou dus op papier mooie wedstrijden moeten opleveren op deze zonovergoten en vooral warme zaterdag.

Reeuwijk 2 speelde een goede wedstrijd, maar Rapid 2 stond toch elke keer op voorsprong en won uiteindelijk met 17-15 de wedstrijd. Daarna mocht Reeuwijk 1 beginnen. De temperaturen waren tropisch en daarom werd besloten de wedstrijd in te korten naar 2 keer 30 minuten. De spelers van Reeuwijk waren daar zeer content mee. De coach was iets minder content, maar die hoeft natuurlijk zelf niet te spelen in de hitte dus na wat gemopper ging ook hij akkoord.

Beide ploegen lieten meteen zien dat zij aan elkaar gewaagd zijn, al liet de afronding te wensen over. Vrije kansen werden gemist en daardoor konden we de voorsprong niet pakken. Coach Mark-Peter besloot halverwege de eerste helft al een wat wissels toe te passen, zodat een aantal junioren speelminuten konden maken en Tim van Bodegraven rebounds kon pakken. Rapid had echter ook moeite met scoren en zodoende werd er gerust met een stand van 6-7 in het voordeel van Rapid.

De tweede helft liet in ieder geval meer doelpunten zien. In eerste instantie leek Rapid uit te lopen, maar eindelijk gingen ook bij Reeuwijk de doelpunten vallen en was het stuivertje wisselen. De ene keer Reeuwijk 1 punt voorsprong, de andere keer Rapid. In de laatste paar minuten stond het 17-17 en had het vak van Robin, Thijs, Nicole en Iris nog een aantal prachtige kansen om de voorsprong binnen te slepen. Helaas gingen die allemaal net mis en floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 17-17. Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Bodegraven en die gaan we natuurlijk goed afsluiten!