Reeuwijk E1 is kampioen!

Iris de Vos Geen categorie

REEUWIJK E1, GESPONSORD DOOR KAARS KOFFIE, IS KAMPIOEN GEWORDEN.
Reeuwijk E1 speelde afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd op eigen veld in Reeuwijk. Alko, de vader van Ruben uit de E1, heeft hieronder een leuk verslag geschreven.

Alle 8 de spelers zijn vandaag present voor de kampioenswedstrijd. Om 10:30 start de wedstrijd tegen Gemini die met 4 spelers aanwezig is. Vandaag is de laatste keer op het veld,
voordat ze de zaal in gaan voor het winterseizoen. En dat het nu echt herfst is hebben ze gevoeld. De dag begint druilerig, maar gedurende de wedstrijd werd de kraan telkens verder opengedraaid. Deze kanjers van de E1 hebben zich echter niets van de regen aangetrokken en hebben onder leiding van trainster Annemieke een hele mooie wedstrijd gespeeld. In de eerste kwart stonden Olivia, Elin, Jens en Ruben in het veld. Al in de eerste minuut was het raak en scoort Jens het eerste punt. Gemini ging gelijk in de tegenaanval, maar mist de korf. De bal gaat heen en weer en er wordt door beide teams goed verdedigd. Reeuwijk begint het spel te domineren maar weet dit nog niet te verzilveren en vlak voor de rust weet Gemini er 1-1 van te maken.

In de tweede kwart staan Robinson, Ruben, Rebecca en Tess in het veld en weet Ruben er met een mooie doorloopbal 2-1 van te maken. Er volgt gelijk nog een kans voor Ruben maar helaas wordt dit punt afgekeurd. Gemini doet meerdere aanvallen, maar de verdediging van Reeuwijk weet hier wel raad mee en blokt ze allemaal. Bij Reeuwijk is een snelle wissel en Lauren komt in het spel. Ruben probeert 2 schoten, maar helaas allebei mis, de tweede rolt nog over de rand. Om 10:50 wordt het spannend: de poging van Gemini wordt afgevangen en gelijk gepareerd door Reeuwijk. Robinson maakt er 3-1 van.

In het derde kwart staan Robinson, Jens, Olivia en Tess in het veld. Gemini weet te scoren en het is 3-2. Robinson weet er 4-2 van te maken, gevolgd door een schot van Olivia die net mist. Gemini valt weer aan, maar stuit op de verdediging van Reeuwijk. Inmiddels regent het hard, zowel Reeuwijk en Gemini laten zich echter niet kennen en spelen stug door. Olivia doet weer een poging, maar mist. Gemini valt aan en Jens weet deze te onderscheppen. Lauren wordt gewisseld voor Tess. Robinson probeert een afstandsschot en scoort. Het lijkt er inmiddels op of de kinderen onder een koude douche staan. Bij Gemini is een valpartij en na een paar tranen wordt er doorgespeeld. Jens scoort en het is 6-2. Gemini maakt een foutje en Robinson grijpt zijn kans maar mist. Het Reeuwijkse team danst om de korf, maar weet niet te scoren, totdat Robinson er 7-2 van maakt.

In het laatste kwart staan Robinson, Ruben, Rebecca en Eline opgesteld. Zowel Gemini als Reeuwijk blijven aanvallen. Ondanks de achterstand geeft Gemini niet op en blijft goed verdedigen en aanvallen. Robinson maakt een voltreffer: 8-2. Een afstandsschot van hem gaat net naast. Maar niet getreurd hij weet er al snel  9-2 van te maken. Gemini doet nog mooie pogingen maar komt niet  meer bij de korf. Het veld is nu nat en glad en ook Ruben maakt een schuiver. Hij besluit niet te willen wisselen en speelt door. Vlak voor het eindsignaal scoort Robinson en winnen ze de wedstrijd met 10-2. Deze kampioenen hebben een prachtige wedstrijd gespeeld en hebben hun kampioenschap gevierd in de kantine, met taart, chips en voor alle spelers, uitgereikt door Paul Kaars van sponsor Kaars Koffie, een grote bak kruidnoten.