Reeuwijk E1 – Nieuwerkerk E5

Melinda Jeugd, Wedstrijdverslagen

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Nieuwerkerk E5 op het programma. Het beloofde een eenzijdige pot te worden: Reeuwijk staat 0 uit 4 stijf onderaan en Nieuwerkerk had in haar 4 wedstrijden tot nu toe ook al 60x gescoord. Nieuwerkerk is sowieso een beetje exotisch ingedeeld: in het veldseizoen hadden ze gewonnen van zowel KCC E1 als Korbis E2. Om die reden werden ze in de zaal ingedeeld met KCC E4 en Korbis E3. Snapt u het nog? U begrijpt: wij ook niet.

De wedstrijd was ook nog niet koud begonnen of Nieuwerkerk wist de 0-1 al te maken. Maar daarna ontvouwde zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de E1 ook leuke kansen kreeg op de gelijkmaker. Uiteindelijk haalde Lisa de trekker over voor de 1-1. Vlak voor het eind van het eerste kwart maakte Nieuwerkerk de 2-1.

In het tweede kwart kwam Daan het veld in voor Stijn. Afgesproken was dat er ook speelsters uit de E2 mochten meedoen met de E1. Lisa L kwam daarom in de ploeg voor Lisa R. Esther maakte als snel de 2-2. Daarna kreeg Reeuwijk via Nina nog een paar grote kansen, maar de korf stond helaas een paar centimeter verkeerd, want anders hadden ze er wel ingevallen. Helaas was het Nieuwerkerk die met een 2-3 voorsprong mocht gaan rusten.

Na de rust mocht Joelle uit de E2 invallen. Reeuwijk speelde sterk, ook al moest Daan hard werken tegen zijn Nieuwerkerkse tweelingbroer: qua lengte en lichaamsbouw deden ze niet voor elkaar onder. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit Nieuwerkerk zijn beste speler was en dat deze jongen op z’n minst wel heel erg talentvol was. Nieuwerkerk liep uit naar 2-4. Toch was het wederom Esther die de spanning terugbracht: 3-4.

Het laatste kwart startte Nieuwerkerk in haar sterkste opstelling: met hun twee sterkste jongens. Lotte uit de E2 mocht dit kwart invallen. Het mocht echter niet meer baten: daar waar Reeuwijk nog wel hard werkte, had Nieuwerkerk nog adem over. Ze liepen als snel uit naar 3-10. Pas toen wist Lisa namens Reeuwijk nog een keer te scoren. Uiteindelijk wist Nieuwerkerk nog twee keer de korf te vinden en de eindstand te bepalen op 4-12. Een geflatteerde uitslag in misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen van de E1. Ze gingen goed mee in het niveau van de koploper. Als er volgende week tegen Korbis E3 net zo goed wordt samengespeeld en wellicht nog iets beter wordt afgevangen, moet het zeker mogelijk zijn om punten te halen.