Reeuwijk F1 – Fortuna F5

Danique Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 19 februari mocht de trotse koploper aantreden tegen de rode lantaarn uit Delft. De uitwedstrijd was al met ruime cijfers, 15-4, gewonnen en de coaches hadden nu ook weer vertrouwen in een overwinning. Vorige week werd echter tegen Nieuwerkerk het eerste puntverlies geleden, waarbij met name het verdedigend spel een zorgpunt was. Of eigenlijk: het feit dat er soms vergeten werd te verdedigen.

Voor deze wedstrijd bleken die zorgen onterecht. In een goedgevulde Meerkoet, van alle speelsters waren ouders aanwezig, schoot Reeuwijk stormachtig uit de startblokken. Delft werd direct onder druk gezet en Reeuwijk kreeg kans na kans. Lisa opende na 2 minuten de score, meteen gevolgd door twee doelpunten van Esther. Na drie minuten mocht de superspeler bij Delft al erbij komen. Deze had helaas geen zin om al zo snel in het veld te komen en hij ging dus eerst op zijn gemak een plasje doen.
Via wederom Esther en een mooie worp van Bo liep Reeuwijk uit naar 5-0. Delft was zelfs nog niet in de buurt geweest van de Reeuwijkse korf. Maar na 9 minuten kwam de counter en ook direct het eerste Delftse doelpunt. Nog voor rust kon Reeuwijk via Lisa iets terugdoen: 6-1.
Ondanks de numerieke meerderheid kon Delft ook na de rust, waarin Nina mocht invallen voor Bo, geen vuist maken. De score liep snel verder op, dankzij 4 doelpunten van Lisa, 3 van Nina en 2 van Esther. Delft kreeg in deze tien minuten slechts 1 kans, maar wist die wel gelijk te benutten. Hiermee hadden we halverwege een score van 15-2.

In de rust werd door de fans al uitgegaan van een monsterscore, maar Delft begon fel aan het derde kwart. Nadat ze drie keer de korf hadden geraakt, scoorden ze 15-3. Hierna trok Reeuwijk weer ten aanval, maar ondanks vele kansen wisten de meiden niet te scoren. Delft deed dit wel en kwam terug tot 15-4. Zou het dan toch nog spannend gaan worden? Bo schoot nog bijna raak, maar het was wel tegen de eigen korf, dus ook helemaal niet erg dat deze niet in het mandje vloog.
Nina en Lisa besloten daarna om te laten zien dat er met Reeuwijk niet te spotten valt en schoten de voorsprong naar 17-4. Daarna kreeg Elise nog drie mooie kansen om haar eerst doelpunt te maken, maar het leek wel of de bal er niet in mocht.

In de teambespreking voor het vierde kwart beloofde coach Tessa een zakje snoep aan iedereen als het zou lukken om Elise te laten scoren. Dat maakte de meiden extra gemotiveerd om weer wat energie in de wedstrijd te steken.
Via twee doelpunten van Esther liep Reeuwijk eerst nog uit naar 19-4. Elise had al een paar mooie schoten gelost, maar het leek wederom niet te mogen lukken. Een paar keer net naast en tegen de korf. In minuut 36 werd na mooi combinatiespel Elise gevonden, keek ze op d’r gemak naar de korf en vloog de bal er mooi in: 20-4. Een doelpunt dat ook door de fans met groot gejuich werd ontvangen. Daarna liep Reeuwijk nog uit naar 22-4 dankzij Esther, met onder andere een schitterende worp van grote afstand. In de allerlaatste seconde raakte Bo nog de korf, maar helaas net geen doelpunt. Met een prachtige score van 22-4 boekte Reeuwijk een hele mooie en ruime overwinning. Hiermee blijven zij koploper in de poule. De volgende wedstrijd is op 12 maart uit tegen Korbis, de nummer 2 in ranking. Dat belooft een spannende pot te worden, waarbij de F1 ook zal moeten laten zien wat zij verdedigend in huis hebben.