Reeuwijk F1 – Korbis F2

Danique Wedstrijdverslagen

18-12-2021

Vandaag de 3e wedstrijd van de competitie en tevens de laatste voor de winterstop begint. Dat betekend maar 1 ding! Kerst en oud en nieuw zijn in aantocht. De eerste twee wedstrijden werden door onze meiden (ja, meiden… helaas was Marius 2x afwezig) van de F1 zeer ruim gewonnen. De eerste wedstrijd werd Nieuwerkerk F5 met 13-4 verslagen en vorige week werd er met Fortuna uit Delft F3 afgerekend. 15-4.
De stand leert ons dat de F1 fier bovenaan staat, 2 gespeeld, 4 punten. Een doelsaldo van 28 voor en 8 tegen.

De eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen en iedereen die het maar wilde kon dit thuis of waar dan ook volgen. De club heeft namelijk gezorgd voor een schitterende livestream. Chapeau!

De tegenstander vandaag; Korbis F2. Zij staan samen met Reeuwijk bovenaan de lijst alleen is het doelsaldo ietsjes minder van Korbis. Als we de stand dus mogen geloven beloofd dit een leuk en spannend potje te gaan worden.

Om 10.15u floot de scheidsrechter in opleiding Lars voor het begin van de wedstrijd. Esther en Elize begonnen vandaag als wissel en in de basis stonden Marius, Lisa, Nina en Bo. Het was Korbis dat meteen in de aanval ging. Maar gescoord werd er niet. Na 3 minuten spelen kwam Reeuwijk op een 1-0 voorsprong door een mooi schot van Lisa. Nog geen minuut later was het alweer 1-1. Reeuwijk ging weer opzoek naar de voorsprong maar het was Korbis dat kort na de 1-1 in de tegenaanval de 1-2 maakte. De minuten tot aan de rust werd er aan beide kanten niet meer gescoord.

2e helft. Esther en Elize in het veld voor Nina en Bo. Na de rust kwam Korbis lekker uit de startblokken, na 2 pogingen die de korf misten was het bij de 3de poging wel raak. 1-3.
Reeuwijk kon dus aan de bak vandaag en dat gebeurde ook. Met nog 1.30 minuut op de klok was het Esther die de bal vanaf een meter of 2 in de korf gooide. 2-3. Reeuwijk bleef aanvallen, een schot van Lisa belande nog op de rand, maar de kans die erop volgde schoot zij heerlijk binnen. Met nog 9 seconden op de klok betekende dit een 3-3 ruststand.

Trainsters Tessa, Elise en Emma riepen de dames en heer bij elkaar voor wat tactische tips. Tot nu toe een leuke gelijkopgaande wedstrijd. Oppassen op de counter want daar was Korbis sterk in. Bij balveroveringen werd de bal door hen snel naar voren gegooid en zodoende kwamen zij vaak met een aantal mensen voor de korf. Hier moest dus goed opgelet gaan worden door de F1.

Na rust waren Nina en Bo weer terug in het veld en mochten Marius en Elize even gaan rusten. Als snel dacht Reeuwijk op 4-3 te komen door Lisa, echter werd deze goal afgekeurd omdat zij 2 keer achter elkaar op de korf schoot. Helaas. Na iets meer dan een minuut spelen maakte Esther alsnog de 4-3. Een mooi afstandschot vloog er in 1 keer in. Korbis kwam er daarna nog een paar keer uit maar gelukkig voor Reeuwijk geen goals. Met nog 5 minuten op de klok was het aan de andere kant Esther die wederom met een afstandsschot voor de 5-3 zorgde. Korbis ging weer opzoek naar de aansluiting en kwam op 5-4. Al snel daarna werd het gat weer groter gemaakt. Dit maal was het Nina. Op een meter of 2 van de korf kreeg zij de bal, draaide om en bedacht zich geen moment. 6-4.
Met nog 1.30 minuut op de klok viel wederom de aansluitingstreffer. Van dichtbij mocht Korbis vrij schieten. 6-5, wat tevens de laatste ruststand was.

Na de laatste pauze kwamen Marius en Elize terug in het veld. Bo en Nina waren een beetje moe gespeeld en wilde er toch wel eventjes uit. Na de rust meteen een aanval van Korbis maar dat leverde niks op. In de daaropvolgende aanval van Reeuwijk was het wederom Esther die daarmee zorgde voor de 7-5. Een minuutje later werd de voorsprong nog verder uitgebreid. Een ingooi aan de zijkant van het veld werd snel genomen. De bal kwam via Lisa bij Esther terecht die klaar stond om van dichtbij de 8-5 te maken. Marius en Elize konden het niet geloven en bleven net zolang wachten tot het daadwerkelijk op het scorebord stond. Met nog zo’n 8.30 minuut op de klok kwam bij Korbis de superspeler erbij. Reeuwijk moest dus nog even goed opletten en aan de bak. Korbis kwam en zag de eerste pogingen nog mis gaan, maar de 3de kans was wel raak. 8-6. Vanaf de aftrap bediende Lisa de vrijstaande Esther die op haar beurt niet nadacht en vanaf een meter of 5 de 9-6 binnenschoot.
Hierna ging het spel een beetje en heen en weer met weinig kansen aan beide kanten, rustig uitspelen zou je zeggen, maar toch kwam Korbis uit het niets toch weer terug in de wedstrijd 9-7. Na de goal bracht Reeuwijk het verschil bijna weer op 3, maar helaas gingen de kansen er niet in. Met nog iets minder dan een minuut kwam Korbis terug tot 9-8. Het zal toch niet!! Reeuwijk koos met 35 seconden op de klok toch nog voor een aanval. Schoten van Esther en Lisa leverde niets op totdat de bal bij Marius kwam. Waar Marius zich tijdens de wedstrijd meer als verbindingsspeler diende bedacht hij nu om het zelf maar eens te proberen. Zijn schot vloog via de rand van de korf binnen. Een vreugdesprong van diezelfde Marius en de jaaaa’s van de rest van het team met gevolg. Met nog 15 seconden op de klok waren de laatste secondes een formaliteit. Na het laatste fluitsignaal een enorm gejuich aan de kant van Reeuwijk. We hebben gewonnen!!

Wat een spannende pot was dit, Reeuwijk F1 blijft hierdoor ongeslagen aan kop staan. 3 gespeeld 6 punten en een doelsaldo van +22.

Met een goed gevoel sluiten de kids en trainsters/coaches Tessa, Elise en Emma het jaar 2021 af.

Namens de kinderen en trainsters/coaches wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022 toe.