Reeuwijk – Fiducia

Danique Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond voor Reeuwijk 1 de wedstrijd tegen Fiducia op het programma. De eerste wedstrijd werd er van deze tegenstander nog verloren met 16-14, maar nu had de ploeg het gevoel dat er gewonnen kon worden. Het afgelopen jaar heeft het team zich goed ontwikkeld en daarnaast zijn de punten zeer welkom om volgend jaar weer in de tweede klasse te spelen.

Nadat het tweede het goede voorbeeld gaf door een ruime overwinning te boeken op Fiducia 2, ging de wedstrijd van 1 van start. Van tevoren werd er besproken dat Fiducia waarschijnlijk over twee lange, aanvallende dames ging spelen. Nicole en Janine werden op deze dames gezet en dat deden zij niet onverdienstelijk. De dames van Fiducia hadden moeite met scoren door de goede druk die de dames van Reeuwijk uitoefenden. Daarnaast wisten in de beginfase, nadat Reeuwijk wel even op gang moest komen, de heren van Reeuwijk de korf makkelijk te vinden. Vooral Coen speelde zijn tegenstander helemaal zoek en had na 20 minuten al een aantal keer gescoord. Fiducia wist niet om te gaan met het dynamische spel van Reeuwijk en begon al snel te mopperen op elkaar.

Toch wist Reeuwijk dat Fiducia de kracht heeft om een tandje bij te schakelen en dat gebeurde ook net voor de rust. Maar Reeuwijk liet zich niet gek maken en ging na de theepauze weer vrolijk verder met waar ze de eerste helft geëindigd waren. Met een voorsprong voor Reeuwijk van elke keer 8 of 9 doelpunten, was de wedstrijd al vrij snel gespeeld. Fiducia zakte in om meer de rebound te pakken, waardoor Reeuwijk veel ruimte kreeg en vaak maar één-schots-aanvallen had. Ondanks dat in de vakken de afspraak werd gemaakt om dan nog even te dubbelen, bleek de verleiding om toch te schieten vaak te groot. Reeuwijk kwam hierdoor niet in de problemen, maar wel belangrijk om te bespreken hoe er in het vervolg met zulke situaties om kan worden gegaan.

Trainer Mark-Peter zag door de ruime voorsprong nog de kans om een aantal junioren een paar minuten mee te laten spelen. Lisa, Florian en Judith kwamen het veld in en Judith wist zelfs haar eerste doelpunt in het eerste te maken! Een mooie voorbereiding voor volgende week, wanneer Reeuwijk mag aantreden tegen Fortissimo en Judith in de basis zal starten. Tegen deze ploeg werd vorige keer met 22-23 verloren, dus gebrand op revanche reizen we volgende week af naar IJsselstein. We hopen natuurlijk op jullie support! Het wordt heerlijk weer en IJsselstein is niet heel ver, dus kom gezellig in het zonnetje kijken naar de wedstrijd tegen Fortissimo.