Reeuwijk laat dure punten liggen in Schiedam

Melinda Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van Reeuwijk aantreden tegen mede degradatiekandidaat Nexus uit Schiedam. Beide ploegen stonden nog maar op twee punten en het was voor Reeuwijk zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten om Erasmus in het zicht te blijven houden. In de eerdere editie dit seizoen wist Reeuwijk redelijk comfortabel te winnen met 21-12, maar het had ook gezien dat tegenstander Nexus de afgelopen weken wel vaak veel doelpunten wist te maken. Iets waar Reeuwijk dit seizoen nog meer moeite mee heeft, aangezien het nog maar één keer boven de twintig goals uitkwam. De belangen waren groot en het beloofde een spannend duel te worden.

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De thuisploeg kwam veel op voorsprong, maar Reeuwijk wist daar tot 6-6 vaak snel een antwoord op te geven. Daarna kwam een fase waarin Nexus het betere van het spel had. Reeuwijk had moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en zag dat de tegenstanders langere aanvallen konden spelen. Vaak gaat dat ook gepaard met meer doelpunten, dus zo keek Reeuwijk halverwege de eerste helft tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Na een time out, waarin benadrukt werd dat er echt meer duels gewonnen moeten worden, maar ook dat er beter voorverdedigd moest worden, hoopte Reeuwijk weer de aansluiting bij Nexus te vinden. Dit was lastig omdat Nexus mee bleef scoren, maar met een sterkere fase vlak voor rust wist Reeuwijk van 14-10 nog naar een ruststand van 14-12 komen. Nog genoeg uitzicht op een goed resultaat en in de rust werd vooral besproken wat er verdedigend beter moest, want 14 doelpunten tegen in één helft is gewoon te veel.

Na rust wist Reeuwijk meteen twee keer te scoren om zo de stand op het scorebord weer helemaal gelijk te trekken. Reeuwijk zag dat het momentum bij hen lag en hoopte dit nu door te drukken en de zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas was niets minder waar en Nexus bleef doen waar het al de hele wedstrijd mee bezig was: Lange aanvallen spelen die vaak bekroond werden met een doelpunt.

Halverwege de tweede helft was daar weer een achterstand van vier doelpunten voor de uitploeg en begon het met wisselen. In beide vakken werd aanvallend een spits erbij gezet om zo nog een laatste gooi te doen naar een resultaat, alleen bleef Nexus ook haar doelpunten maken waardoor een echte spannende eindfase er nooit echt meer in zat. Reeuwijk verliest met 26-19 en ziet Nexus nu over zich heen gaan op de ranglijst.

Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het nu lastig voor Reeuwijk om in de 1e klasse te blijven. Lastig, maar niet onmogelijk. Met nog wedstrijden tegen Vriendenschaar en Erasmus heeft het in ieder geval nog twee tegenstanders waar ze in de heenwedstrijd hebben laten zien mee te kunnen. De eerstvolgende wedstrijd is pas weer op 2 maart, vanwege de voorjaarsvakantie. Dan mag de koploper van de poule op bezoek komen in de Meerkoet. Die wedstrijd zal zijn om 17:50, alle support is welkom!