Reeuwijk – Vriendenschaar (B)

Danique Wedstrijdverslagen

In een gezellig gevulde sporthal waar de supporters van Reeuwijk en Vriendenschaar zich hadden verzameld, werd de beladen streekderby afgelopen zaterdag afgewerkt. Het was van belang om aan te haken bij de top van de poule. Vanuit de Reeuwijkse kant werd gestreefd naar een scherpe en felle start. Vanaf het eerste begin liet Reeuwijk dan ook merken waar het op uit was; niets minder dan de winst.
Aanvallend toonde Reeuwijk schotkracht en de wil om te winnen. Ook begon het team verdedigend sterk, waardoor de Bodegravers nauwelijks kansen wisten te creëren. Beide teams gingen de kleedkamers in met een ruststand van 11-6 in het voordeel van Reeuwijk. Reeuwijk zette goed door. Bij een stand van 15-8 legde Vriendenschaar zich al merkbaar neer bij de overmacht van Reeuwijk. Met Coen Nuijten in de hoofdrol stond het halverwege de tweede helft 17-8. Reeuwijk hield het tempo hoog, waardoor ook in de laatste fase van de wedstrijd nog veel werd gescoord. Met de ene aanval nog mooier dan de ander, werd uiteindelijk een overwinning bereikt van 25-12. Resultaat waar de Reeuwijkers blij mee en trots op mogen zijn!
Na deze overwinning boekte ook nog Reeuwijk 2 een mooie overwinning van 18-12 op de buren. Volgende week mag Reeuwijk afreizen naar Schiedam om de strijd aan te binden tegen Nexus.