Succesvol eerste competitieweekend – verslag 1 en 2, 2-9-2017

Danique Geen categorie

In het eerste competitieweekend staan voor 1 en 2 uitwedstrijden op het programma. Voor het tweede team in Alphen aan den Rijn tegen Tempo 4 en voor het eerste in Wijk bij Duurstede tegen Viking 1. De voorbereiding op het seizoen verliep nog niet helemaal naar wens door kleine blessures bij de dames. Hierdoor startte het tweede nog niet compleet. Ook is er een aantal regels gewijzigd waaronder het 8x wisselen en terug wisselen in de lagere klassen van het wedstrijdkorfbal.
Het tweede startte de wedstrijd moeizaam. Tempo is de hele wedstrijd eigenlijk de bovenliggende partij geweest, maar om maar meteen met een dooddoener te beginnen… Degene met de meeste doelpunten aan het einde van de wedstrijd heeft (on)verdiend gewonnen. De gehele wedstrijd liep Reeuwijk achter de feiten aan door enkele onnodige doelpunten tegen te krijgen door onvoldoende druk en zelf niet goed de kansen af te maken. Gelukkig bleef Reeuwijk 2 hard knokken om in het vizier van de Alphenaren te blijven. Bij rust was het verschil 2 punten. Na de rust liep het verschil gestaag op naar 4 punten in het voordeel van Tempo.
Door een dubbele wissel aan Reeuwijkse zijde werd de scorende dame van Tempo meer aan banden gelegd. Ook begon het tijdrekken in grote mate bij Tempo, waardoor het spel ook minder verzorgd werd. Hierdoor bleef Reeuwijk in de wedstrijd hangen. Twee minuten voor tijd was het verschil nog steeds twee punten in het voordeel van de gastheren, 18-16. In twee spannende minuten kwam Reeuwijk er nog verrassend overheen met 3 snelle doelpunten, waardoor de onterechte maar zeer gewenste punten binnen zijn.

Met de onverwachte punten in de tas konden we op naar Wijk bij Duurstede voor een wedstrijd tegen het voor ons onbekende Viking. Het enige wat we vooraf wisten was dat er een goede dame bij zou zijn. De wedstrijd begon zeer sterk van Reeuwijkse zijde. Ondanks dat het een uitwedstrijd is, stond het al na 50 seconden 0-1 voor de Reeuwijkers. Het eerste kwartier werd er vanaf Reeuwijkse zijde zeer gevarieerd gekorfbald en goede kansen gepakt in de korfzone. Dit resulteerde in een knappe 3-9 voorsprong. Vervolgens werd er gewisseld aan de zijde van Viking en werd er vooral fysiek uit een heel ander vaatje getapt. Dit leidde tot irritaties aan Reeuwijkse zijde, vooral richting de warrig leidende arbiter van dienst. Deze liet Viking langzaam in de wedstrijd komen.
De focus bij de Reeuwijkers was tijdelijk verdwenen en begonnen vooral tegen zichzelf te korfballen. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Bij de rust was er slechts een voorsprong van 2 punten over. Na de rust bleef gelukkig elke keer eerst de 3 punten verschil erin vallen alvorens Viking tot een antwoord kon komen. Bij 13-15 kwam een goede tactische zet van de Reeuwijk coach ten goede, door een rebounder er enkele minuten in te wisselen om rebound overwicht te hebben en vervolgens in de verdediging weer eruit gehaald te worden. Dit resulteerde in 2 goals in 1,5 minuut. Het gaatje was gemaakt tot 13-17 met nog 7,5 minuut te spelen. Deze score in de laatste paar minuten nog worden uitgebreid tot 13-19.
Een terechte overwinning voor het eerste, waarbij we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Deels door eigen fouten en deels door irritatie richting de scheidsrechter. Deze punten moeten we de komende weken zien te voorkomen. Ook is in de wedstrijden van 1 en 2 gebleken dat met de nieuwe regels omtrent het wisselen ook wedstrijden beslist kunnen worden. Deze nieuwe regel vind ik persoonlijk een verrijking voor de korfbalsport in het algemeen.
Aanstaande zaterdag staat de eerste derby van het seizoen op het programma. Korbis uit Waddinxveen komt naar ons veld. We gaan er twee leuke wedstrijden van maken met hopelijk een zelfde uitkomst als vandaag. Ik hoop iedereen zaterdag weer te mogen begroeten op ons complex.