Wedstrijdverslag Reeuwijk 1 – HKC 1

Melinda Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 10 december stond de tweede thuiswedstrijd van Reeuwijk 1 op het programma. Na twee overwinningen was het team nog ongeslagen in de 1e klasse, een hele knappe prestatie na de promotie van vorig seizoen!

Tegenstander deze zaterdag was HKC uit Utrecht. Deze ploeg stond nog op 0 punten en het was dus belangrijk om ook van deze tegenstander te winnen. Vooraf werden de spelers door de trainer Leon Posthumus op scherp gezet en gaf hij aan dat de tegenstander zeker niet onderschat mocht worden. Team van de week, deze week, was de A1 en de wedstrijdbal werd deze zaterdag gesponsord door AVR Watersport.

Met Kim Benard, terug van huwelijksreis, op de plek van de afwezige Eline Smit begon Reeuwijk 1 aan de wedstrijd. Verder speelde Reeuwijk in dezelfde opstelling als voorgaande weken. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Er werd om en om gescoord, waarbij het eerste aanvalsvak wat meer moeite had om de korf te vinden. Gelukkig wist de eerste vedediging het goed dicht te houden waardoor HKC niet kon uitlopen. Met rust was het gat maar een doelpunt verschil in het voordeel van Reeuwijk, maar voelden de spelers aan dat zij zeker overwicht hadden.

De tweede helft verliep dan ook heel anders. Reeuwijk kwam in de flow en wist via verschillende schijven te scoren, waarbij Robin Benard sterk inviel en senl twee goals wist te maken. Er werd nog beter verdedigd en de scheidsrechter floot af bij een 25-18 einstand. Wederom een mooie overwinning. Reeuwijk 1 staat nu nog ongeslagen bovenaan, samen met Vriendenschaar en Animo. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Reehorst ’45 op het programma.