Weidevogels – Reeuwijk

Danique Geen categorie

Op 13 januari kon Reeuwijk aantreden in Bleiswijk voor de wedstrijd tegen Weidevogels. Bij de heenwedstrijd bleven de punten in Reeuwijk na een overwinning van 22-16. Maar Weidevogels was duidelijk niet van plan de overwinning cadeau te geven in de eigen hal. Reeuwijk startte scherp door onder andere een snelle openingsgoal van Nicole de Hoogh. Elke keer pakte Reeuwijk een kleine voorsprong, maar Weidevogels wist prima bij te blijven en Reeuwijk kon maar niet weglopen. Het eerste verdedigingsvak had moeite met scoren, omdat Weidevogels prima anticipeerde op het spel van de Reeuwijkers.

Na een spannende eerste helft stond het 11-11 in de rust. Ook in de tweede helft bleef Reeuwijk 1 het initiatief houden. Bij een verschil van 2 doelpunten in het voordeel van de bezoekers werd Tim van Bodegraven ingebracht voor meer reboundkracht. Dit bleek uiteindelijk een goede wissel en Reeuwijk sloeg een gaatje. Nadat een invaller van Weidevogels de spanning nog terugbracht, trok Reeuwijk het gas in het laatste kwartier nog verder open, waardoor Reeuwijk het gaatje uitbreidde naar een ruime voorsprong. Met een stand van 16-23 floot de scheidsrechter af.

Uiteindelijk een ruime overwinning, maar Reeuwijk heeft er met z’n allen hard voor moeten werken. Bedankt ook aan het meegereisde publiek namens het team! Volgende week, 20 januari staat er een kraker op het programma tegen KOAG uit Krimpen a/d IJssel om 18:10 uur. We hopen u dan allemaal weer te zien in De Meerkoet!