Reeuwijk 1 verliest van koploper, maar kan met opgeheven hoofd terugkijken

Melinda Algemeen nieuws, Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van CKV Reeuwijk af naar Geldermalsen, waar een ontmoeting met de koploper Animo op het programma stond. Reeuwijk 1 kende een zware start van het nieuwe jaar, met twee verliespartijen op rij tegen Vriendenschaar en DOT. De kans dat er vandaag punten gehaald zouden worden werd ook niet groot geacht, Animo staat ongeslagen bovenaan en weet alle wedstrijden tot nu toe makkelijk en met ruime cijfers te winnen.

Toch was Reeuwijk 1 niet van plan zich makkelijk aan de kant te laten zetten, van tevoren werd er dus ook afgesproken om vol de strijd aan te gaan. In een volle sporthal in Geldermalsen werd er na wat confettikanonnen aan de kant van de tegenstander gestart aan de wedstrijd. Al snel stond er een 2-0 achterstand op het bord, maar deze voorsprong werd snel geëgaliseerd door twee damesgoals aan de kant van  Reeuwijk. Daarna was het stuivertje wisselen, waarbij zowel Reeuwijk als Animo niet los wist te komen.

Waar Animo het vooral van scherp schietende heren moest hebben, waren bij Reeuwijk vandaag de dames on fire. Iris maakte 6 goals in de eerste helft en ook Eline (4 goals), Judith (3 goals) en Kim (2 goals) maakten het de dames van Animo erg lastig. Daarnaast wist Kas zijn  directe tegenstander, die vorig seizoen nog in de Korfbal League speelde, erg goed weerstand te bieden en Animo had het duidelijk lastig met de strijdlust van Reeuwijk. Vlak voor rust leek Animo nog een buzzerbeater te maken, maar deze werd afgekeurd en dus werd er gerust met een 14-14 tussenstand.

Na de rust kwam Animo beter uit de kleedkamer dan Reeuwijk. Er werd al snel een voorsprong genomen van 4 punten. Toch wist Reeuwijk zich terug te vechten in de wedstrijd en kwam weer in de buurt bij Animo door mooie goals van onder andere Kas, Robin en Judith. Met nog 8 minuten te spelen was er de ultieme kans op de gelijkmaker, het stond 22-21 en Reeuwijk kreeg voldoende aanvallen. Lars Verdouw werd gebracht voor wat extra schotkracht en beweging, maar helaas bleef het doelpunt uit en viel het doelpunt aan de andere kant: 23-21. De aanval daarna werd gelijk weer beloond met de aansluitingstreffer, waardoor er 5 minuten voor tijd nog steeds niks beslist was. Helaas viel ook in deze periode van de wedstrijd het doelpunt bij de thuisploeg, kwam Animo hierna niet meer in de problemen en liep het uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Eline bepaalde met het laatste doelpunt van de wedstrijd de uitslag op 26-23.

Complimenten voor de tegenstander die met hun kwaliteiten de wedstrijd heel gedisciplineerd uitspelen, teleurstelling  bij ons omdat we heel dicht bij een stunt waren. Maar vooral trots omdat we een enorm goede wedstrijd hebben neergezet waarbij iedere speler van Reeuwijk 1 heeft gescoord. Dit geeft vertrouwen voor het vervolg van het programma, waarbij volgende week Sparta in Nijkerk verslagen moet worden. 11 februari spelen we weer thuis, dus kom vooral kijken en aanmoedigen!