Degradatiekraker en streekderby voor de E1

Melinda Jeugd, Wedstrijdverslagen

Nadat de E1 vorige week heel goed en dapper partij had gegeven tegen de nog ongeslagen koploper Nieuwerkerk stond nu de uitwedstrijd tegen Korbis E3 op het programma. Het beloofde een spannende derby te worden want zowel Korbis als Reeuwijk hadden allebei nog nul punten.

In een aftandse sporthal waar nog geen kop koffie te krijgen was, maar de verwarming gelukkig wel aanstond, begon de E1 in een sterk kwartet met alleen de meiden: Bo, Nina, Esther en Lisa. Stijn en Daan mochten het eerste kwart banken. Wat opviel was dat de “jongens” Bo en Nina minimaal één kop kleiner waren dan de tegenstander. Maar gelukkig zegt lengte niet alles, aldus coach Kenneth.

Dat bleken profetische woorden, want al na twee minuten scoorde Lisa de 1-0. Nadat er door een reus van Korbis een overtreding was gemaakt mocht Nina aanleggen voor een strafwerp. Deze kans liet Nina zich niet afsnoepen en ook deze bal verdween weer in het mandje. Ook Korbis kreeg de nodige kansen, maar er werd fel verdedigd door meiden. In de 8e en 9e minuut tilde Esther de scoorde echter naar 4-0. Pas in de slotseconden van het eerste kwart wist Korbis de 4-1 te maken.

In het tweede kwart kwamen Daan en Stijn in het veld. Mocht Daan vorige week nog tegen zijn tweelingbroer staan, dit keer zou het zomaar zijn neef geweest kunnen zijn. Reeuwijk had het dit kwart zwaarder. Ze kregen wel kansen, maar ze hadden het vizier niet op scherp. Korbis wel en wist terug te komen tot 3-4 voordat het rust was.

Om het team weer op scherp te krijgen besloot Tessa in de rust tot een drastische maatregel: een teamselfie. Zodra er iets met een scherm tevoorschijn komt, is het hele team weer alert.

In het derde kwart mochten Lisa en Nina naar de kant en mochten Bo en Esther het kwartet weer compleet maken. Het was stuivertje wisselen met Korbis. Esther maakte de 3-5, Korbis de 4-5, Esther de 4-6 en Korbis weer de 5-6. Daan kreeg ook nog een paar mooie kansen, maar mistte de scherpte om te scoren. Ondanks het lengteverschil met de tegenstander viel op dat Reeuwijk continu alert was op de afvallende ballen. Zelfs Bo, die minimaal 30 centimeter kleiner was dan haar tegenstander was hem in de lucht regelmatig de baas.

In het vierde kwart zou het er nu echt om gaan spannen. Vorige week stortte de E1 volledig in. Maar al snel werd duidelijk dat ze zich nu niet de kaas van het brood lieten eten. Lisa scoorde zowel de 5-7 als de 5-8, Esther de 5-9, waarna Lisa de eindstand bepaalde op 5-10. Korbis kwam er niet meer aan te pas en er werd nog net geen galleryplay gedaan voor de ruim aanwezige ouders. Trainers Tessa en Kenneth konden blij en tevreden terugkijken op een goede wedstrijd. Waarbij laatstgenoemde zo nat was van het zweet alsof hij zelf de hele wedstrijd had meegedaan.

Volgende week moet de E1 uit tegen Twist E1 uit Vlaardingen en is het de vraag of ze deze stijgende lijn voort kunnen zetten.