CKV E1 – KVS E4

Melinda Geen categorie

Nadat vorige week met 16-4 was verloren van KCC waren er toch de nodige lichtpuntjes voor de E1: ze konden bij vlagen meekomen met KCC. Dit in tegenstelling tot de eerste wedstrijd van het seizoen die met 23-1 verloren ging en waar ze volledig werden weggespeeld en eigenlijk amper aan de bal kwamen.

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen KVS op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in de “strijd” om de laatste plaats in de poule. De uitwedstrijd in Scheveningen wist Reeuwijk nipt te winnen.

De wedstrijd was nog niet koud begonnen of KVS had de 0-1 al gemaakt. Niet veel later kreeg de E1 een strafworp en Daan verzilverde deze kans: 1-1. Hij maakte hiermee het eerste doelpunt in zijn waarschijnlijk nog lange korfbalcarrière. Nog voor het eind van het eerste kwart liep KVS uit naar 1-3. In het tweede kwart kwam Reeuwijk nog terug tot 2-3. Maar alweer moest Reeuwijk daarna twee tegendoelpunten slikken. Met 2-5 gingen de ploegen de rust in.

Na de rust kwam Reeuwijk via Esther nog terug tot 4-5, maar voordat het spannend kon worden liep KVS gestaag uit naar 4-9. Zeker in het laatste kwart werd Reeuwijk afgetroefd op agressiviteit, handelingssnelheid, vrijlopen en samenspel. Tegelijkertijd had de uitslag ook gelijker kunnen zijn als Reeuwijk effectiever met de kansen om was gegaan.

Met volgende week nog een wedstrijd tegen Fortuna E2 lijkt de vierde (en laatste) plaats in de poule een zekerheidje. Tegelijkertijd gaat het spel elke week vooruit en in een poule, waarin ze spelen tegen allemaal tweedejaars E-teams, die al een jaar hebben kunnen wennen aan de nieuwe spelregels, doen ze zeker niet onverdienstelijk mee.