Coronanieuws 4

Danique Geen categorie

Beste Leden,

Vanuit de vereniging proberen we de leden natuurlijk zo goed mogelijk te informeren over alle berichten vanuit media en de korfbalwereld.

Menigeen heeft waarschijnlijk de site van de KNKV ook in de gaten gehouden, maar voor diegenen die dit niet gedaan hebben, hierbij het laatste nieuws.

Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur dinsdag 7 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld.
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

Over deze veldcompetitie en hoe verder bij CKV Reeuwijk zullen wij jullie later nog verder informeren.

Zaalcompetitie
Stand is eindstand.

In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Slotfase Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames nog open.
Het Bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden – in welke vorm dan ook – open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet.

Wedstrijdkorfbal
Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.

Dit betekent dat bijvoorbeeld onze A1 kampioen is geworden! Een prachtige prestatie die ongekend is binnen deze vereniging. Ze hebben er enorm voor gevochten en dus nu beloond.

Via deze weg feliciteren wij de spelers van de  A1 en trainers Robin Bernard, Peter en Cora van der Linden. Jullie hebben wederom bewezen een succesvol team te kunnen smeden. Een virtuele buiging!

Op een later moment zullen we hier nog een feestelijk moment aan wijden.

Maar, wat betekent dit voor onze andere teams? Is er handhaving, is er degradatie?

  

Voor de teams van CKV Reeuwijk de volgende uitkomsten:

1e team: speelt ook volgend zaalseizoen in de 2e klasse. Dit is fantastisch nieuws! Een klasse waar we zeker nog niet klaar waren en zijn! Zeg nu zelf we horen hier ook thuis. En wie weet waar heen?

2e team: speelt ook volgend zaalseizoen in de 2e klasse. Super voor het tweede. Deze klasse horen ze natuurlijk ook te staan. We weten wel dat er werk aan de winkel is en.. daar wordt ook aan gewerkt. Vol vertrouwen naar het komende seizoen kanjers!

3e team: is op een mooie 2e plaats geëindigd. Een applaus is op zijn plaats. Dit laten we natuurlijk niet voorbijgaan zonder een buiging. Top!

4e team: is gedeeld kampioen geworden! Laten we toch even stil staan bij dit team. Stil gestreden en uiteindelijk beloond met een kampioenschap. Dit is iets waar we natuurlijk als vereniging trots op kunnen zijn: diepe buiging!

A2: heeft in de zaal als team een aantal hele mooie dikke overwinningen behaald. Met 27 doelpunten in één wedstrijd aan mooie goals geen gebrek. Met het team werken ze er hard aan om elkaar op een positieve manier te coachen en stralen ze altijd veel plezier uit!

B1: werkt er hard aan om als team iedere wedstrijd weer de punten binnen te slepen. Tijdens trainingen hebben ze altijd veel plezier door de gevarieerde oefeningen die ze vaak krijgen. Blijf dit enthousiasme en fanatisme de komende jaren uitstralen, dan kunnen jullie ver komen!

C1: heeft een heel aantal mooie overwinningen behaald. Als team zijn zij steeds meer aan het groeien en ze werken ook hard aan persoonlijke doelen. Dat belooft wat voor komend seizoen!

D1: zien wij elke week meer en meer groeien. Met al jullie enthousiasme en harde werken gaan we volgend seizoen vol vertrouwen tegemoet!

D2: kan juichen als de allerbeste! Waar afgelopen jaar veel tegenstanders net iets beter waren, werd er toch ook een wedstrijd gewonnen. Bij die overwinning werd dan ook zo hard gejuicht dat iedereen in de zaal omkeek. Hou dat plezier en enthousiasme vast!

E1: zien wij tijdens alle wedstrijden heel hard hun best doen. De tegenstanders zijn soms net iets beter, maar het plezier blijft er toch vanaf stralen. We zien jullie elke training en wedstrijd steeds meer groeien, dus hou dit vol en blijf zo stralen!

 

Optie invoegen tussenklasse, uitvraag verenigingen en Bondsraad.
Het bestuur is van mening dat het besluit ‘stand is eindstand’, in deze voor het grootste deel afgewerkte zaalcompetitie, leidt tot de minste sportieve schade. Een manier om de sportieve schade verder te minimaliseren zou zijn: het invoegen van een klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklasse. Het invoegen van deze tussenklasse zou vanaf onderop leiden tot de doorstroom van de beste teams van de diverse klassen en tot een betere competitieve balans.

Het daadwerkelijk tot uitvoering brengen van dit scenario zou een wijziging in de competitiestructuur met zich meebrengen. Het Bondsbestuur vindt het niet gepast om deze door te voeren zonder overleg met de verenigingen, Bondsraad en de reglementscommissie. Het Bondsbestuur gaat de verenigingen en Bondsraad  hierover middels een enquête bevragen.

Sportieve groet,

Blijf gezond en let op elkaar!

namens het bestuur,
voorzitter
Stephan Worst