Derby dag Reeuwijk 1 en 2

Danique Wedstrijdverslagen

In het tweede competitieweekend stond de eerste derby-zaterdag tegen de buren uit Waddinxveen op het programma. Na de gemakkelijke overwinningen van Korbis 1 en 2 in de eerste speelronde, kwam Korbis als koploper naar Reeuwijk. De resultaten uit het verleden waren meestal ook niet in het voordeel van de thuisploeg, dus Reeuwijk was bij voorbaat gewaarschuwd.

De wedstrijd tussen de tweede teams begon vanwege het noodweer later. In eerste instantie was het onweer de spelbreker, maar de tweede boosdoener was het veld, dat in eerste instantie het overtollige water niet aankon. Gelukkig kon 30 minuten later dan gepland de wedstrijd toch beginnen. Reeuwijk 2 schoot uit de startblokken en speelde de eerste 15 minuten van de wedstrijd zeer sterk. De aanvallen werden goed opgezet en de tweede bal werd goed gevangen. De score liep al snel op naar 5-1 voor Reeuwijk 2. Tot dat moment had Korbis nog geen oplossing voor de goede druk en het aanvallende spelletje van de Reeuwijkers. Na 15 minuten werd de wedstrijd stilgelegd door een pittige regenbui.

Na enkel minuten kon de wedstrijd worden hervat. Na de korte regenstop kregen de Reeuwijkers minder grip op het spel van Korbis en werden de aanvallen van blauwe kant langer. De Reeuwijkse aanvallen werden minder bruisend en liepen over in éénschots-aanvallen. Korbis kwam snel dichterbij. De gelijkmaker is gelukkig niet meer gevallen in de rest van de wedstrijd. Het lukte Reeuwijk steeds opnieuw het gat van twee punten vast te houden. De thuisploeg ging de laatste 5 minuten van de wedstrijd in met een voorsprong van 13-10. Korbis probeerde met een slotoffensief nog de gelijkmaker te forceren. Het werd 13-12, maar misschien was dat wel meer geluk dan korfbalwijsheid.

Reeuwijk 2 heeft als promovendus na 2 volledige speelronden nog altijd alle punten kunnen behalen, maar er is zeker nog wel werk aan de winkel.

Na Reeuwijk 2 mochten beide vlaggenschepen het tegen elkaar opnemen voor een leuke en spannende pot. De ploegen kennen elkaar door en door, dus de koppeltjes waren zoals verwacht. De eerste paar minuten van de wedstrijd waren in het voordeel van de Reeuwijkers, maar het kostte onder de hoge druk van Korbis wel zeer veel moeite op tot echt goede aanvallen te komen.

Tot 3-3 ging het gelijk op. Toen kreeg de beste schutter aan Korbis-zijde het op zijn heupen en scoorde in kort tijdbestek 3 doelpunten. Door de goede druk van blauwe zijde en het te weinig investeren in goede kansen aan groene zijde bleef de rest van de eerste helft in het voordeel van Korbis. Reeuwijk moest in deze fase uitkijken dat het niet compleet overlopen zou worden, maar dit gebeurde gelukkig niet. Het gat werd steeds niet groter dan 3 doelpunten.

Bij rust hing Reeuwijk gelukkig nog in de wedstrijd. In de derde minuut van de tweede helft probeerde Reeuwijk via rebound-overwicht met vaste een rebound de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. In eerste instantie lukte dit aardig. De aanvallen werden langer en de schutter van Reeuwijk kreeg langzaamaan het vertrouwen op het schot. Dit resulteerde in de gelijkmaker in 10e minuut na rust. Dit was de eerste gelijke stand sinds de 3-3 aan het begin van de wedstrijd.

Het vaker met vaste rebound-spelende Reeuwijk kon hierdoor beter mee met Korbis als in de eerste helft. De gehele tweede helft kwam Korbis steeds één punt voor en schoot Reeuwijk gelijk, tot aan de 15-15. Toen nam Reeuwijk tijdelijk het heft in handen door de 16-15 uit een slim balletje te scoren. Het hele Reeuwijkse publiek hoopte dat dit het keerpunt in de wedstrijd was, maar helaas kon Korbis in de laatste 3 minuten nog 2x scoren. 1x door een fout aan Reeuwijkse zijde (16-16) en door een knap ver mandloos afstandschot (16-17). In de laatste minuut maakte de goed leidende scheidsrechter de beslissing geen strafworp toe te kennen aan de thuisploeg. Even later besloot de betreffende scheidsrechter ook de strafworp aan Waddinxveense zijde niet toe te kennen. De laatste aanval van de wedstrijd was een goede van Reeuwijkse zijde, welke na meerdere keren op de mand te zijn gestuiterd, net niet werd afgerond.

Helaas heeft de wedstrijd niet de uitslag gekregen die het verdiende. Voor deze gelijk opgaande pot was een punt voor beide meer verdiend geweest. Nu gaat de focus direct op volgende week. De volgende wedstrijd zal tegen een van de twee titelkandidaten zijn voor zowel 1 als 2. Volgende week spelen we in Vleuten tegen Fiducia. Hierin hopen we te kunnen verrassen met goed korfbal. Fiducia 1 en 2 zijn met twee overtuigende overwinningen begonnen. Wij hopen de goede start van de competitie een vervolg te kunnen geven. Kom onze selectie aanstaande zaterdag in Vleuten naar een overwinning juichen. Het eerste speelt om 15:30 voor het tweede om 17:00. We zien jullie graag allen aanstaande zaterdag!