Fluks F1 – Reeuwijk F1

Melinda Wedstrijdverslagen

Vandaag mocht de F1 vanuit het bruisende Reeuwijk afreizen naar het pittoreske Noordwijk. Een rit van slechts een kleine drie kwartier. Gelukkig werd de wedstrijd pas om 13:00 uur ’s middags gespeeld, zodat iedereen goed uitgeslapen was.

Aangekomen in het enorme complex lukte het na enige moeite ook nog om de kleedkamers en de zaal te vinden. De ploegen zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn, aangezien ze beide onderaan de ranglijst bungelen.

Reeuwijk begon furieus: binnen 5 minuten stond de F1 voor met 0-4 na vier goals van Sofie. Het lukte Flore om de 0-5 binnen te gooien. Ondanks hard werken en diverse grote kansen lukte het Roos en Feline helaas net niet om te scoren. Maar het was duidelijk: Reeuwijk was veel sterker. Althans zo leek het.

Nadat het eerste kwart was afgelopen werd er bij Fluks een speler tevoorschijn getoverd die de gezamenlijke warming up had overgeslagen. Nadat Vayen de score eerst nog naar 0-6 had getild, na een mooie assist van Roos, kwam Reeuwijk niet meer in het stuk voor. Dit Noordwijkse talent wist snel drie keer te scoren, totdat Vayen namens Reeuwijk weer een antwoord had: 3-7. Maar tijdens dit kwart was Reeuwijk grotendeels aan het verdedigen tegen het vijftal van Noordwijk.

In het derde kwart ging Fluks, of eigenlijk vooral de sterke jongen, door met scoren en kantelde de wedstrijd volledig. Sofie wist nog te scoren voor de F1 en de gehele Noordwijkse productie kwam op naam van hun talent. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere: van veraf en van dichtbij. Terwijl hij ook als enige al ballen afving en tussen elke aanval van Reeuwijk zat. Het derde kwart eindigde in een 10-8 voorsprong voor Fluks.

Reeuwijk sleep nog één keer de messen en het spel ging redelijk gelijk op. Telkens als Fluks scoorde mocht bij Reeuwijk de superspeler invallen, maar tegen de tijd dat Feline telkens gevonden werd en het veld in kon, had Reeuwijk alweer gescoord. Via één keer Sofie en twee keer Vayen werd de eindscore bepaald op 13-11 in het voordeel van Noordwijk.

Ondanks het supergoede spel, misschien wel het beste spel van dit seizoen, droop de teleurstelling van de gezichten. Het was ook wel te begrijpen, want zeker in de uitwedstrijden merk je dat er soms naar willekeur wordt “geleend” uit andere teams. Heel leuk natuurlijk dat die teams dan een keer winnen, maar vervelend als je verliest door één hele goede tegenstander. Zonder deze superspeler had de F1 zeker met een score van meer dan twintig doelpunten verschil gewonnen.

Maar niet getreurd: volgende week wordt de zaalcompetitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen TOP. Gezien het spel van de laatste weken is de F1 zeker niet kansloos in deze wedstrijd. Als toetje mogen de kinderen ’s avonds nog opdraven als team van de week bij het eerste elftal.