Reeuwijk handhaaft zich in de 1e klasse na overwinning op Reehorst ‘45

Melinda Algemeen nieuws, Wedstrijdverslagen

Na twee vrije weken in de voorjaarsvakantie te hebben gehad begon afgelopen zaterdag de slotfase van de competitie. De selectie van CKV Reeuwijk ontving in de eigen hal de selectie van CKV Reehorst 45’.

Eerst was het de beurt aan Reeuwijk 2. Zij hoopte na twee nipte nederlagen van één punt verschil in de laatste twee wedstrijden nu wel een resultaat te halen tegen concurrent Reehorst 2. In de eerste helft zag het hier lang niet naar uit en keek het halverwege deze helft tegen een 4-12 achterstand aan. Toen brak er een ijzersterke fase van Reeuwijk aan waarin het 6 aanvallen achter elkaar wist te scoren en met een tussenstand van 10-12 was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

In de tweede helft had Reehorst weer een gat weten te slaan, ditmaal van 5 punten. Toch liet Reeuwijk ook in deze fase van de wedstrijd zien te beschikken over een uitstekende veerkracht, want het wist weer dichterbij Reehorst te komen. Er waren zeker kansen voor de gelijkmaker nog in de slotfase alleen deze viel net als in voorgaande twee duels niet meer en daardoor volgde er weer een nipte nederlaag voor Reeuwijk 2. Einduitslag was 21-22.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van Reeuwijk. Zij wisten dat een gelijkspel genoeg zou zijn om te handhaven in de 1e klasse. De thuisploeg startte goed aan de wedstrijd en het wist al snel uit te lopen naar een 7-3 voorsprong. Dit kwam mede door Iris de Vos die bijna alle doelpunten in haar vak voor haar rekening nam en Kas van den Heuvel die belangrijk was met goals, rebounds, steals en een prachtig blok. Toch kwam Reehorst knap terug in de wedstrijd tot 8-8 en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Bij een tussenstand van 12-10 was daar een mooi moment in de wedstrijd, want Justin Kersseboom mocht zijn rentree maken na een blessure van bijna twee maanden. Met Justin in het vak wist Reeuwijk opnieuw uit te lopen naar een voorsprong van vier doelpunten door maar weer eens twee doelpunten van Iris de Vos. Laatstgenoemde zou er uiteindelijk 8 maken in deze wedstrijd. De eerste helft werd afgesloten met een prachtige buzzer beater met één hand vanaf de middenlijn van de uitploeg. Weliswaar buiten de tijd, maar de scheidsrechter zou hem goedkeuren, waarschijnlijk omdat hij zo mooi was. Ruststand was 14-12.

In de tweede helft wist Reehorst het momentum van einde eerste helft door te zetten en er stond weer een gelijke stand op het scorebord. Op dit moment koos coach Leon Posthumus ervoor om in de vakken weer wat te veranderen. Florian Bijl en Kas van den Heuvel wisselde van vak en dit zorgde ervoor dat het vooral verdedigend wat beter ging lopen. Doelpunten in deze fase waren schaars, maar dat maakte de drie doelpunten van Eline Smit des te belangrijker. In de slotfase was deze wedstrijd meer spannend dan dat die van een hoog niveau was, maar de thuisploeg wist de voorsprong niet meer weg te geven en het stapte met een 20-19 overwinning het veld af.

Daarmee is Reeuwijk 1 officieel gehandhaafd in de eerste klasse, en dat drie wedstrijden voor het einde van de competitie. In de komende wedstrijden wordt nog tegen de gehele top 3 gespeeld en zou het nog tweede kunnen worden. Daarvoor moet dan volgende week gewonnen worden tegen de buren uit Bodegraven. Het tweede speelt een hele belangrijke wedstrijd tegen concurrent Wageningen.