Reeuwijk 1 doet wat het moet doen en wint van HKC

Melinda Algemeen nieuws, Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van CKV Reeuwijk optreden tegen HKC. Na twee verliespartijen een week eerder hoopte beide teams zich te revancheren in Utrecht.

Reeuwijk 2 begon goed aan zijn wedstrijd en wist mede door 2 schoten van Suze Olijve gelijk de voorsprong te pakken. Het verschil op het scorebord bleef de gehele eerste helft zo’n twee a drie punten en het ging rusten met een 7-10 voorsprong.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor de uitploeg en het wist veel minder makkelijk de korf nog te vinden. HKC kon langzaam dichterbij komen, alleen ook zij hadden het vizier niet helemaal op scherp staan, waardoor het vooral een hele spannende wedstrijd bleef met wel een voorsprong voor Reeuwijk op het scorebord. Uiteindelijk kwam de thuisploeg toch op een gelijke stand, maar werd deze wel gelijk gecounterd door een doelpunt van Casper Benard. De eindfase van de wedstrijd was aangebroken, en waar net als vorige week Reeuwijk de doelpunten niet meer maakte, gebeurde dit aan de andere kant wel. Dit resulteerde in een 12-13 nederlaag voor Reeuwijk 2.

Daarna was het de beurt aan Reeuwijk 1 om twee punten te pakken tegen hekkensluiter HKC, dat in de competitie nog op nul punten stond. Een niet fitte Christan van Helden betekende dat Lars Verdouw in de basis mocht beginnen. Laatstgenoemde opende de score, en wanneer Kim de Jong en Iris de Vos de stand op 0-3 brachten, hoopte Reeuwijk dat het een makkelijke avond zou worden. Dit was echter niet het geval want HKC beleefde een sterkte fase waarin het 5 keer op rij wist te scoren, en bij een 5-3 tussenstand wist de uitploeg dat het deze avond aan de bak zou moeten. Toch kwam het wel terug in de wedstrijd en het pakte weer een 6-7 voorsprong. Beide ploegen wisten niet echt los van elkaar te komen en dit resulteerde in een 9-10 voorsprong voor Reeuwijk in de rust.

Na rust had Reeuwijk het betere van het spel en wist het langzaam deze voorsprong uit te breiden. Dit kwam mede door een uitstekend invallende Casper Benard, die met twee doelpunten uit twee schoten 100 procent zou schieten deze wedstrijd. Bij een voorsprong van zes doelpunten leek de wedstijd dan ook beslist, maar HKC perste er op dit moment nog een laatste run van doelpunten uit om het verschil weer op twee te zetten. Toch liet Reeuwijk zich niet gek maken en met een heerlijke buzzer beater  van Lars Verdouw besliste het uiteindelijk alsnog de wedstrijd. Hiermee boekte Reeuwijk een 20-23 zege in Utrecht.

De komende twee weken heeft de selectie geen wedstrijden i.v.m. de voorjaarsvakantie. De eerstvolgende wedstrijden zijn pas weer op 11 maart, tegen de selectie van Reehorst ’45 in de eigen hal! Reeuwijk 2 speelt om 16:20 en Reeuwijk 1 om 17:40.