Fiks F3 – Reeuwijk F1

Melinda Jeugd, Wedstrijdverslagen

Zaterdag 18 februari mocht de F1 aantreden tegen Fiks F3 in het chique Oegstgeest. Helaas zonder trainster Rosanne, die een kei is in plannen bij uitwedstrijden om 9 uur ’s morgens, maar gelukkig wel met Chemene, die gelukkig heel weinig slaap nodig heeft.

De F1 speelde vandaag in een piepjonge formatie, doordat Jolene en Feline er helaas niet bij konden zijn. Met een gemiddelde leeftijd van maar liefst 6 jaar, mochten ze proberen om te winnen van de laatste in de poule, Fiks.

Maar een stand kan soms vertekenend zijn en Fiks speelde erg sterk. Toch was het de F1 die op voorsprong wist te komen via Sophia: 0-1. Flore verdubbelde de voorsprong naar 0-2. Daarna wist Fiks de vele kansen te benutten en kwamen zij terug tot 2-2. Vlak voor de rust schoot Flore de 2-3 binnen en kon er met een kleine voorsprong worden uitgerust.

Na de rust schoot Fiks uit de startblokken. Na de gelijkmaker liep het in rap tempo uit naar 6-3. Reeuwijk vergat simpelweg te verdedigen en aan aanvallen kwam ze niet toe. Superspeler Lisa mocht er bij deze stand inkomen en scoorde binnen 10 seconden de 6-4.

In het laatste kwart viel Lisa in voor een vermoeide Sophia. Reeuwijk had nu ineens het overwicht en kwam terug tot 6-5 via Sofie. Daarna kreeg Reeuwijk nog veel kansen, maar de bal wilde er niet invallen. Na een extreem kort vierde kwart, een blokje dat hooguit 7 of 8 minuten duurde, floot de scheidsrechter voor het einde van de partij en had Fiks F3 de eerste winst van het seizoen te pakken. Gelukkig wist de F1 nog wel de strafworpen te winnen. Met nog een speciale vermelding voor Ryan, die voor het eerst een hele wedstrijd gespeeld heeft, ondanks dat hij het nog steeds een beetje spannend vond.