Hoe is het nu met.. Eline Smit

Iris de Vos Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Hoi allemaal, ik ben Eline Smit en ik ben 17 jaar oud.

In welk team speel je?
Ik speel in de A1.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik doe de opleiding verpleegkunde op het Hoornbeeck, op dit moment loop ik stage in de Gouwestein. Hier in het verpleeghuis is gelukkig geen corona, het is alleen erg opletten of de mensen misschien toch ziek zijn. Ik ben blij dat ik wel naar mijn stage mag want de hele tijd thuis zitten is niks voor mij.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Ik was 6 toen ik begon met korfballen. Toen ik verhuisde naar Reeuwijk kwam ik iemand tegen die ook op korfbal zat, dit leek me wel een leuke sport dus ben ik maar een keer gaan kijken. Ik vond het erg gezellig dus ben ik op korfbal gebleven.

Heb je familieleden die korfballen?
Op dit moment korfbalt er niemand van de familie, mijn zus en zwager (Sven en Anouk Polman, red.) hebben wel op korfbal gezeten maar die zijn eraf gegaan.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Ik ga de laatste tijd met mijn neef en een vriendin van mij mountainbiken. In de tijd dat ik dit schrijf ben ik ook vaak aan het schaatsen. Ook hebben wij met het gezin een app om ommetjes te maken, dus ben ik ook aan het wandelen

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Ik hou er erg van om met mijn vrienden af te spreken. En ik vind het altijd lekker om lekker een filmpje te kijken.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
Ik mis vooral heel erg de gezelligheid op het veld.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Mijn slechtste kwaliteit is dat ik me snel laat leiden door een scheidsrechter of een tegenstander. Als ik vind dat een scheids niet fluit voor de overtreding die mijn tegenstander tegen mij maakt, kan ik vaak uit mijn spel gehaald worden. Mijn beste kwaliteit is denk ik het verdedigen.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Ik draai wel eens bardiensten.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Dit vind ik een lastige vraag omdat ik heel veel mooie momenten heb beleeft tijdens het korfballen. Ik denk dat mijn 2 mooiste momenten zijn dat we kampioen werden met de A1 en naar de eerste klas promoveerden en het jaar daarna ook in de eerste klas kampioen werden.

Wie nomineer jij?
Ik nomineer Romy Kwakernaak.