Hoe is het nu met.. Robin Benard

Iris de Vos Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Mijn naam is Robin Benard en ik ben 26 jaar oud.

In welk team speel je?
Ik speel nu bijna 10 jaar in het 1e van Reeuwijk.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik ben accountmanager bij de Jaarbeurs in Utrecht. Ik probeer bedrijven in de logistieke sector te helpen met het bereiken van hun klanten door middel van beurzen, congressen of online platforms. Dit doe ik nu 2,5 jaar.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Ik ben in de F-jes op korfbal gekomen. Ik vond meisjes vroeger he-le-maal niks dus toen heeft mijn moeder mij bij de korfbal gebracht na een flyer actie van CKV Reeuwijk. Ik begin meisjes steeds meer te mogen dus dat is best aardig bijgetrokken nu.

Heb je familieleden die korfballen?
Casper (speler van het 2e, red.) korfbalt natuurlijk ook al heel lang bij Reeuwijk. Ik heb daarnaast een neefje en nichtje bij Korbatjo spelen en ook onze opa heeft vroeger gekorfbald. Vroeger vertelde hij verhalen over drie enorme vakken en heel veel rennen.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Ik sport twee avonden in de week buiten en een keer binnen. Daarnaast wandel ik veel met Kim. Zo blijf ik best wel aardig fit. Het kan altijd beter maar gelukkig blijf ik nog net voor Coen (Nuijten, teamgenoot van Robin uit Reeuwijk 1, red) uitrennen.

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Naast korfbal vind ik het heel fijn om met familie en vrienden af te spreken, uit eten te gaan en uiteraard FIFA te spelen.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
Ik mis de thuiszaterdag waar ik vaak de hele dag te vinden ben heel erg. Kijken bij andere wedstrijden, kletsen, kloten en toewerken naar je eigen wedstrijd. Dat is voor mij wel een prima zaterdag.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Mijn beste korfbalkwaliteit is mijn tactisch inzicht. Ik kan het spel van de tegenstander goed lezen en weet daardoor vaak op de goede plek te staan. Mijn slechtste korfbalkwaliteit is dat ik compleet uit mijn spel raak als ik het gevoel heb dat er iets onterecht gebeurd of als tegenstanders fysieke overtredingen maken en de scheids er niks aan doet.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Yes, ik geef training aan de A1, ik organiseer vaak het jeugdkamp, de denktank straks en af en toe een trainersavondje.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Mijn mooiste korfbalherinnering zijn denk ik een paar wedstrijden. De promotie wedstrijd tegen Huizen was echt heel gaaf met zoveel spanning, de 30-33 tegen Maassluis zal ik nooit vergeten omdat alles aan alle kanten erin vloog, maar ook de wedstrijden tegen Albatros en IJsselvogels met de A1 als coach.

Wie nomineer jij?
Ik nomineer hierbij Eline Smit, successss!