Hoe is het nu met.. Luca de Groot

Iris de Vos Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Ik ben Luca en ik ben 17 jaar. Op 6 maart wordt ik alweer 18!

In welk team speel je?
Ik speel in de A1.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik zit momenteel in mijn examenjaar op het havo. Had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik ben blij dat ik gewoon nog bepaalde dagen naar school mag omdat het mijn examenjaar is. Verder heeft mijn bijbaantje bij het kunststofkozijnen bedrijf van mijn oom de plaats ingenomen van de korfbal zaterdagen.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Toen ik 5 jaar was kwam ik erachter dat ik niet de nieuwe Johan Cruijff zou worden, ik had het gelukkig ook niet zo op voetbal. Na kort verder zoeken kwam ik dus op 5 jarige leeftijd uit bij CKV Reeuwijk en ik ben nooit meer weggegaan.

Heb je familieleden die korfballen?
Ik ben helaas de enige in de familie die korfbalt. Mijn moeder en zus delen samen de passie voor dansen en mijn vader zit al sinds zijn veertiende op een wielrenfiets.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Afgelopen zomer heb ik ook de eerste kilometers gereden op mijn wielrenfiets. Daarna volgden er nog vele meer en ik zit tegenwoordig graag 1 keer per week op de fiets. Verder wordt er af en toe nog wel is wat gedaan aan krachttraining of hardlopen, maar daar is geen naam aan te geven. Oeps.

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Naast korfbal en wielrennen heb ik niet echt hobby’s. Wel heb ik samen met mijn vader tijdens de Corona tijd al twee keer eigen bier gebrouwen. Hier beleef ik dan ook zeker wel plezier aan dus wellicht kunnen we na de derde keer spreken van een nieuwe hobby.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
Naast het korfballen zelf mis ik de gezelligheid van de thuiszaterdagen en de plannen die daar werden gesmeed voor de avonden.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Altijd lastig om over jezelf te zeggen, maar ik denk dat ik wel goed tempo in het spel kan houden en de nodige puntjes kan scoren. Ondanks dat ik niet bepaald kort ben is mijn rebound niet bepaald het beste.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Op dit moment niet.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Dit is wel een vrij gemakkelijke denk, Het kampioenschap met de A1 in de zaal wat er toe leidde dat we dit jaar eigenlijk overgangsklasse zouden spelen.

Wie nomineer jij?
Ik nomineer Robin Benard.