Hoe is het nu met.. Marianne Oolbekkink

Danique Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Sidenote: in verband met het beroep van Marianne kunnen we geen foto van haarzelf plaatsen. Vandaar een foto van haar kat King!

Naam en leeftijd?
Marianne Oolbekkink, 28 jaar.

In welk team speel je?
Ik speel in het 2e.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik werk bij de Koninklijke Marechaussee als adviseur. Mijn werk gaat gewoon door in coronatijd. Wel hebben we nu vaker digitaal vergadering en hoef ik daardoor niet het hele land door te reizen. Soms wel jammer, want mijn eigen bureau vind ik toch minder inspirerend.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Ik ben vorig seizoen bij CKV Reeuwijk begonnen, omdat ik vanuit Zoetermeer naar Gouda ben verhuisd. Vanuit Zoetermeer speelde ik nog bij KZ Danaïden in Leiden, omdat ik daar speelde tijdens mij studie aan de Universiteit Leiden.

Heb je familieleden die korfballen?
Mijn moeder en mijn oma hebben vroeger ook gekorfbald. Weliswaar aan de andere kant van het land: bij HKC Hengelo.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Ik loop regelmatig hard en doe oefeningen. Daarnaast doe ik natuurlijk mee met de jerrycan challenge van CKV zelf!

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Gitaar spelen, snowboarden, reizen en de Spaanse taal leren.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
De gezelligheid van sporten in een team.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Slechtste kwaliteit denk ik 1 op 1 verdedigen, omdat ik de bal vaak interessanter vind dan mijn tegenstander dus ik me daar niet volledig op focus. Beste kwaliteit.. moeilijke vraag.. ik denk doorzettingsvermogen. Je hebt immers pas verloren als het eindsignaal klinkt, ook al sta je tien punten achter.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Ja, ik zit in de senioren TC sinds dit seizoen.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Nederlands kampioen worden met de B1 van ZKV De Meervogels (waar ik in de jeugd speelde).

Wie nomineer jij?
Ik nomineer Hidde van den Heuvel.