Hoe is het nu met.. Annemieke Dijkstra

Iris de Vos Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Het genomineerde lid nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Annemieke Dijkstra, 15 jaar.

In welk team speel je?
Ik speel in de A2.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik doe 4 mavo en ga gewoon elke dag naar school omdat ik in het examenjaar zit. Voor mij verandert er dus weinig.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Ik ben bij CKV Reeuwijk terecht gekomen omdat mijn vader er al speelde. Ik denk dat ik ongeveer sinds mijn vierde echt op korfbal zit, maar ik loop al sinds mijn geboorte ongeveer rond om de korfbal om daar te kijken naar mijn vader.

Heb je familieleden die korfballen?
Mijn vader en tweelingzus zitten ook bij CKV Reeuwijk. Mijn vader (Pieter Dijkstra, red.) in het 2e en mijn zus net als ik in de A2.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Wij hebben net voordat we weer niet mochten korfballen een hardloopband gekocht, dus daar ren ik nu op om fit te blijven. Wij wandelen ook lekker veel en daarnaast doe ik natuurlijk mee met de Corona fit challenge van de club!

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Ik heb niet echt andere hobby’s naast korfballen, maar ik vind het wel erg leuk om in de keuken te bakken en te koken en gezellig af te spreken met vriendinnen en vrienden en gewoon series of films te kijken.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
Ik mis de wedstrijden het meest en de gezelligheid op de trainingen.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Mijn beste vind ik heel lastig te zeggen, maar ik denk dat mijn schoten zeker op de trainingen wel vaak raak gaan. Ik kan dus goed schieten! Wat ik lastig vind is om dicht op mijn tegenstander te verdedigen.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Ik geef training aan de D2. Dat doe ik samen met Judith Kaars. Ik probeer de kids veel dingen aan te leren, maar vooral gewoon lekker plezier te hebben.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Ik heb heel veel leuke korfbalherinneringen, maar ik denk dat de herinnering aan dat ik pupil van de week was wel een hele leuke herinnering vind.

Wie nomineer jij?
Ik nomineer Marianne.