IJsselvogels 1 – Reeuwijk 1

Danique Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelde Reeuwijk 1 een belangrijke pot tegen IJsselvogels 1 uit Moordrecht. Beide teams strijden tegen degradatie. Mocht Reeuwijk winnen, staat het op 10 punten en neemt afstand van de onderste plekken. Als IJsselvogels de winst pakt, komt het team gelijk met Reeuwijk en wordt het slot van de competitie heel spannend. De vorige wedstrijd in Reeuwijk eindigde in een gelijkspel, dus het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.

Nadat wij helaas het 2e zagen verliezen met een puntje verschil, kon de wedstrijd beginnen. In het aanvalsvak begonnen Coen Nuijten, Thijs Hofman, Janine van Delft en Iris de Vos. Het andere vak met Robin Benard, Jens Verdouw, Cirsten Kwakernaak en Judith Dijkstra mocht gelijk beginnen met verdedigen. Reeuwijk schoot uit de startblokken, de eerste poging van de wedstrijd werd meteen door Thijs gescoord. Helaas counterde IJsselvogels snel en was het in de beginfase stuivertje wisselen. IJsselvogels kwam op een 5-7 voorsprong, maar door twee schoten van Iris kwam Reeuwijk weer op gelijke hoogte. Met name de heren van IJsselvogels moesten voor de doelpunten zorgen en dat deden ze aardig. IJsselvogels kwam daardoor weer op twee doelpunten verschil, maar Reeuwijk liet zich niet uit het veld slaan en door schoten van Coen en Thijs was het weer 9-9. Later kreeg Jens met een mooie actie naar binnen een strafworp mee en die verzilverde hij: 10-10. Coen besliste de ruststand met 10-11 voorsprong.

Was het de eerste helft IJsselvogels wat steeds het initiatief pakte, de tweede helft was Reeuwijk de bovenliggende partij. Er werd door Reeuwijk nog beter voorverdedigd in de korfzone, waardoor de aanvallen van IJsselvogels vastliepen. Reeuwijk bleef rustig en bouwde de voorsprong uit, mede door een aantal vrije ballen en strafworpen die keurig werden afgemaakt door Jens en Coen. Ook Judith had weinig kansen nodig om haar doelpuntje mee te pakken. Daardoor stond er 2 minuten voor tijd een 23-19 voorsprong op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. IJsselvogels scoorde nog 1 keer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 20-23 overwinning voor Reeuwijk.