Korbis E5 – Reeuwijk E1

Danique Geen categorie, Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de overwinning van vorige week mochten we wat verwachten van de jongens en meiden van E1. Vandaag alleen maar vaders langs de lijn die hun zoons en dochter aan het supporteren waren uit bij Korbis.
Trainsters Jill en Annemieke hadden vandaag de beschikking over: Olivia, Ruben, Tess, Elin, Lauren en Robinson. Deze toppers moesten het vandaag gaan doen.

In een gelijk opgaande eerste kwart werd er niet gescoord. Er waren wel enkele schoten over en weer maar tot een echte kans kwam het niet.
Het tweede kwart gaf een ander beeld. Korbis pakte al vroeg in dit kwart de voorsprong door een goede doorloopbal. De doorloopbal was sowieso de gehele wedstrijd het gevaar van Korbis. Echter stond de verdediging vandaag als een huis. Na deze goal kwam er niemand meer door. Bij rust keken onze jongens en meiden nog tegen een achterstand van 1-0 aan. Er moest dus een schepje bovenop!

In het derde kwart was daar al snel Ruben die op aangeven van Olivia de gelijkmaker wist te maken: 1-1! Reeuwijk kreeg steeds meer kansen doordat ze sneller omschakelde. Echter bleef Korbis ook gevaarlijk via de doorloopbal.
Het laatste kwart brak aan. Waar Korbis nog een verse kracht achter de hand had was het Reeuwijk dat de overhand had. Het was een schiettent. Schoten van Tess en Elin gingen rakelings langs de korf. Gelukkig was het Robinson die zijn vizier wel op scherp had. Hij schoot de bal er goed in: 1-2! Reeuwijk bleef doorgaan met schieten op de korf. Vlak voor tijd was kwam dan ook de beslissing. Weer was het Robinson die scoorde en zo de eindstand bepaalde op 1-3.

Volgende week speelt de E1 thuis tegen Vriendenschaar om 10:15 uur.