KVS E4 – Reeuwijk E1

Melinda Geen categorie

Een week na de ontluisterende 1-23 tegen KCC E3, mocht de E1 nu aantreden tegen KVS E4. Op deze winderige zaterdagochtend mochten we ons al om 9:00 uur melden in Scheveningen. Het zou er nu om gaan spannen: was de club uit Capelle nu zo goed of zouden we elke week 20 tegendoelpunten moeten slikken?

Al direct na de start was duidelijk dat deze tegenstander wel van gelijk niveau was. Het lukte zowaar om drie keer over te gooien en ook deze tegenstander moest soms nog wennen aan het verdedigen en het verdedigend schieten. Reeuwijk schoot uit de startblokken en via Esther en Lisa stond het na tien minuten al 2-0.

Het lukte de E1 om goed samen te spelen, scherp te zijn bij de omschakeling, zowel aanvallend als verdedigend en ook het afvangen van de ballen ging erg goed. Het enige wat ontbrak was doelpunten. Bo en Nina liepen sterk te verdedigen, Esther zorgde voor de afronding en Lisa en Marius liepen veel vuile meters. Wat daarnaast niet onvermeld mag blijven is dat nieuwkomer Daan in pas zijn derde wedstrijd al als een volleerd korfballer meedoet. Continu aan het rennen over het veld, vaak in balbezit en snel de bal doorspelen. De E1 speelde wellicht haar beste wedstrijd tot nu toe. Toch moesten de toeschouwers wachten tot de 35e minuut voordat er weer gescoord werd.

Het was echter KVS dat wist terug te komen tot 1-2. In de laatste minuten ging het opeens hard: Reeuwijk liep uit naar 1-4, waarna KVS nog de 2-4 maakt, maar Esther toch de eindstand bepaalde op 2-5. Nadat de strafworpen ook waren gewonnen en de nieuwe teamfoto was gemaakt, kon de E1 genieten van de beloning: een lekker zakje snoep.

Volgende week wacht Fortuna Delft E2. Dit belooft wederom een spannende pot te worden in de strijd om de tweede plek.