Reeuwijk F1 – OVVO F1

Melinda Jeugd

Nadat de uitwedstrijd vorige week ternauwernood was gewonnen, mocht de F1 nu thuis aantreden tegen OVVO. Als ze nogmaals wisten te winnen van de nummer twee zouden de meiden officieus kampioen zijn. Eigenlijk had onze F1 maar drie speelsters beschikbaar, maar OVVO wilde de wedstrijd niet verzetten. Lisa L. kon dankzij de hulp van oma toch nog komen en dus had de F1 toch nog vier speelsters, wat ook wel nodig zou zijn tegen deze goede tegenstander.

De wedstrijd was nog niet koud begonnen of Esther had al raak geworpen: 1-0! De toon was gelijk gezet en via Lisa R en Lisa L liepen de meiden weg naar 3-0. Pas met de superspeler erbij wist OVVO van grote afstand prachtig te scoren: 3-1. Reeuwijk overklaste echter het vijftal uit Maarsen en liep via Esther en Lisa R uit tot 5-1.

Na de rust ging Reeuwijk verder waar het gebleven was: fel spelen en proberen constant de bal af te pakken. Via drie keer Esther liep Reeuwijk uit naar 8-1 in het tweede kwart.

Na de rust kon je zien dat de vermoeidheid begon toe te slaan bij de meiden. Maar omdat Reeuwijk het vizier op scherp had en OVVO niet, liep de F1 uit naar 10-1 via Esther en Lisa L. Pas toen wist OVVO gebruik te maken van de man meer situatie en scoorden zij de 10-2.

Reeuwijk bleek echter niet meer te stoppen, niet in de laatste plaats omdat ze een zakje snoep zouden krijgen bij winst. Esther maakte nog even een snelle hattrick en Lisa R wist ook nog een doelpunt mee te pakken: 14-2. In de laatste minuten probeerden de meiden om Nina nog te laten scoren, maar de bal mocht er voor haar dit keer niet in vallen. Neemt niet weg dat ze keihard gewerkt heeft deze wedstrijd. Uiteindelijk was het slotakkoord aan OVVO dat nog twee keer wist te scoren, maar dat was puur voor de statistiek. De eindstand werd bepaald op 14-4.

Volgende week kunnen de meiden, na het kampioenschap in de zaal, ook officieel kampioen worden op het veld. Een gelijkspel tegen het nog puntloze SDO zou hiervoor genoeg zijn.