Reeuwijk F1 – SDO F1

Melinda Geen categorie

Met nog twee wedstrijden te gaan, mocht de F1 haar kampioenswedstrijd spelen tegen SDO. Op papier zou het een makkelijke wedstrijd moeten worden: de F1 staat bovenaan met 8 uit 4 en een doelsaldo van +24, SDO staat op een laatste plaats met slechts 2 punten. Zou het de F1 lukken om na het kampioenschap in de zaal ook ongeslagen kampioen te worden op het veld?

Met het zonnetje in de rug kon het ruim aanwezige publiek genieten van een mooie wedstrijd. Maar of het nu door de spanning kwam of niet: SDO kwam verrassend sterk uit de startblokken en wist direct de 0-1 te scoren. Pas na een paar minuten schrok Reeuwijk wakker en via Lisa, Nina en Marius kwam Reeuwijk in het eerste kwart op een 3-1 voorsprong.

In het tweede kwart kwamen er drie verse krachten in bij Reeuwijk: Bo, Elise en Esther. Maar ook nu was SDO als eerste wakker en werd het 3-2. Zou het dan toch nog spannend worden? Daar leek het wel even op, totdat de laatste drie minuten voor de rust. Esther wist in die paar minuten drie keer te scoren en Marius twee keer. Met een veilige 8-2 kon Reeuwijk genieten van een glas limonade.

Na de rust was de wedstrijd eigenlijk een formaliteit, maar Reeuwijk kwam niet heel lekker in het spel. Wellicht ook door de warmte. Toch bleken ze nog veel te sterk voor SDO. Via 2x Esther, Marius, Lotte en Lisa wist Reeuwijk de score flink op te hogen. De score had nog veel hoger kunnen zijn als ze alle kansen hadden benut. SDO wist ook nog twee keer te scoren in het derde kwart en daarmee kwam de stand op 14-4.

In het laatste kwart mocht iedereen nog even spelen en werd er geprobeerd om de spelers die nog niet hadden gescoord ook te laten scoren. Hoewel Elise en Bo een paar keer heel dichtbij kwamen mocht het balletje er net niet ingaan. Wel wist Esther nog een keer raak te gooien. Het laatste woord was echter aan SDO dat nog twee keer wist te scoren. De eindstand werd hiermee 15-6. KAMPIOEN!

Na het laatste fluitsignaal kon er een klein feestje worden gevierd. Nadat het publiek was bedankt, wachtte er taart in de kantine en werden de kinderen ook nog verwend met een zakje snoep. Volgende week de huldiging voor de wedstrijd van het eerste. Maar eerst woensdag nog patatjes eten bij de sponsor: Kwalitaria Reeuwijk.